Пенев: Тактическата дисциплина е най-големият ни коз срещу Лудогорец

18:34
Пенев: Тактическата дисциплина е най-големият ни коз срещу Лудогорец
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разкри, че е настроен за победа в утрешното дерби с Лудогорец.

"Червените" приемат лидера в класирането от 20:00 часа на стадион "Българска армия".

"Съставът няма да ви го кажа, ще го прочетете утре преди мача. За мен настроението е отлично, работим добре през цялата седмица и утре ни очаква един добър ден с добър мач и силно се надявам с добър резултат за нас. При мен отборите винаги тренират и аз ги подготвям за победа. Дали ще се получи или не, това е отделен въпрос. Но тренираме с тази нагласа и с това мислене. Промяна на схемата няма да има, но най-вероятно ще има ротации. Спирам дотук, не искам да давам жокери на моя колега", сподели Пенев.

"Познавам изключително добре българските отбори. Ще срещнем един добър отбор, граден 3-4 години, с добри изпълнители. В никакъв случай не ги подценяваме, но дотук. 8 часа вечерта започва мачът и предстоят 2 часа битка. Нас ни интересува само целта, която преследваме - трите точки, искаме да участваме в Европа".

"Избягвам да коментирам съдии. Правя го, но избягвам. След като Краси Балъков пропищя и се оплака от съдиите. Човек, който не говори за съдиите, значи има нещо. Винаги съм казвал - аз не искам да ми помагат, но не искам и да ми пречат. Съдиите не трябва да идват с идеята да бъдат забелязани", допълни той.

"Виждам промяна и съм доволен, затова казах, че работим добре и вярвам, че утре ще направи много по-добър мач, отколкото направихме след тренировка и половина срещу Берое".

"Маркиньос и Вальо Илиев със сигурност няма да участват, Иван Стоянов - операция, също е аут. Неманя Милисавлевич беше временно контузен, но вече е готов, възстановен е. Не разполагам с много футболисти. Надявам се да окомплектовам една сериозна, боева група, която утре да бъде на разположение", каза още той.

"Какъв ще бъде козът? Тактическа дисциплина. Това ме интересува - тактическа дисциплина. Работим върху това нещо, имам ясни и точни изисквания от футболистите, това е най-силният коз. От първа до 90 минута, без значение кой ще вкара първи гол - дали ние, дали те, това не ме интересува. Въпросът е ние да излезем краен победител. Сигурен съм, че утре нашият отбор ще направи добър, отличен мач", коментира Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
09.05.2015 17:43

Задължителни думи на всеки треньор заради самочувствието на футболистите му. И аз споделям мнението, че Любо има качества и е добър треньор. Но като такъв много добре знае, че няма никакъв коз срещу Лудогорец.

Kalinho
09.05.2015 10:48

само ще отбележа факта, че според него съдийския отбор на Балъка бил ощетен, смешно и жалко.

kolio_vg
09.05.2015 08:58

Защо Любо изобщо се занимава с България не знам,да отиде в Испания където е на почит и да стане тренер на някой 2 дивизионен отбор и да си живее живота .

CFCLondon
08.05.2015 20:47

Пенев е един от най-добрите български треньори в момента и не разбирам защо е критикуван постоянно. Признавам си не следя много БГ футбола и то от доста време /изключвам националния, където Пенев по мой наблюдения се представи отлично/ затова който е по в час, моля да каже, защо е това отношение към него ?

Jason_Scotland
08.05.2015 23:13

Да взема да добавя и аз нещо*wink* В Бг футболът се дели на две от години - червени и сини. Има и други добри отбори, но като национален мащаб това са двата най-обичани/мразени отбора. Съответно, когато някой кадър на един от двата отбора излиза на преден план по медиите било тренер, футболист, бивша звезда и т.н. ... без значение какво казва или прави феновете (не всички, но в мнозинството си) на другия отбор го критикуват, оплюват, псуват, кълнат и какво ли не в зависимост от от културата на пишещия.*wink* Та така е и с Любо, Ицо, Стойчо, Емо, Бербо, Гонзо, Сирака и т.н. Дълга и сложна тема, защото често казаното е истина ама не цялата ами само е извадено от контекста*erm*

CFCLondon
08.05.2015 21:18

Ок, ясно, мерси за отговора. Просто исках да разбера каква е причината за негативното отношение и ми се поизясниха нещата. Между другото, това за съдиите май е присъщо на доста БГ треньори. Стойчо е един от големите примери. Колкото пъти съм чел интервю - все за съдиите. Така няма да ни се оправи футбола. Лека вечер.

night_wolf1984
08.05.2015 21:17

Днипро играят в ЛЕ и засада имаше чиста *smile*

kabela91
08.05.2015 21:07

Още един 5 мача не са играли с него а той започна та коментира съдии и прочие как помагали на Лудогорец . Чакай малко играй първо мача с тях пък да видим дали са им помогнали . Погнаха им и срещу Левски сигурно след като отпаднаха за купата , помагат им и в шампионата сигурно и затова немогат да дръпнат напред и да са шампиони 6-7 кръга преди края както други водещи отбори в ТОП първенствата.А като стана дума ето че на полуфинал в ШЛ лига помогнаха на Днипро с гол от ,,невидяна,, засада , никой неможе да каже съдията как ще свири определен мач. А тоя не играл още и зне , че подпират отбора........ А до национала да кажа две думи сигурно съдиите помогнаха България да играе толкова зле срещу напрактика лесни съперници.Няма кво да коментирам повече

WDale
08.05.2015 20:23

Тоз пък.. така и не остави алкохола