Морозс: Сконто сега е по-слаб, отколкото срещу Левски

11:26
Морозс: Сконто сега е по-слаб, отколкото срещу Левски
Полузащитникът на ЦСКА Викторс Морозс и през новия сезон ще играе на "Армията". Той не влизаше в сметките на треньорския щаб, но поради липса на оферта към него, ще остане при "червените". Конкуренцията за поста на Морозс е най-сериозна и на 99% е сигурно, че той пак ще бъде резерва и дори рядко ще попада сред 18-те. Халфът обаче е един от футболистите на ЦСКА, които винаги играят на предела на възможностите си.

След контролата с Ренова, Морозс даде интервю за "Меридиан Мач", в което говори за евентуалния съперник на "армейците" в Лига Европа – Сконто. Това е клубът, от който Виктор премина в ЦСКА преди година.


- Виктор, вече една година си част от ЦСКА, чувстваш ли се на място и как оценяваш представянето си през изминалия сезон?


- Чувствам се много комфортно на "Армията". По принцип всичко ме устройва. Да, през последните месеци играя по-малко, но такова е решението на треньора. Аз обаче продължавам да работя, да тренирам все със същото желание и винаги да давам 100 процента от себе си. Трябва във всеки един момент да съм подготвен, да съм силен, за да може, когато ми гласуват доверие да го оправдая. Надявам се да не съм разочаровал хората, свързани с ЦСКА. Мисля, че феновете оценяват моето старание.

- Има ли интерес към теб от други отбори или със сигурност оставаш в ЦСКА и през новия сезон?


- Към този момент аз имам договор с ЦСКА и всичките ми мисли за новото първенство са свързани с този отбор. Продължавам да решавам задачите, които съдбата ми поднася тук, в България.

- Как виждаш играта на ЦСКА след привличането на близо дузина нови попълнения това лято, включително и на играчи на поста, на който ти действаш?

- Отборът е добре комплектуван. Засили се конкуренцията за място в титулярния състав, което е добре за качеството на играта. Смятам, че това е в полза на всички играчи. Резултатите тепърва ще идват. Това е и надеждата на феновете.

- Изпълни ли ЦСКА задачите, поставени от Любослав Пенев, по време на подготовката в Австрия?

- В Австрия работихме много силно. Първата половина от лагера бе доста тежка, с много натоварвания. Играхме на високо ниво срещу силни отбори. От нас се искаше да достигнем максимума от възможностите си, за да бъдем силни през сезона. Резултатите в контролите не са важни. По-интересното е как ще се представим в официалните мачове за първенството и Лига Европа.

- Един от възможните съперници в битката за Лига Европа е именно твоят бивш отбор – Сконто Рига. Добър ли е този жребий за ЦСКА?

- Мисля че, да, след като се има предвид моментното състояние на Сконто. Отборът е много млад. От миналогодишния състав, който се класира за Лига Европа, на практика никой не е останал. Жребият е много добър за нас.

- Смяташ ли, че Сконто ще отстрани Дери Сити въпреки това 1:1 в Рига?

- Надявам се, че Сконто ще продължи напред. В първия мач в Рига за Сконто не са играли трима от най-добрите футболисти на тима, които действат в атакуващ план. А те определят играта и облика на отбора. Може би малко са подценили съперника и затова се е стигнало до равенството.

- Доколко е голяма разликата между ЦСКА и Сконто?

- Да, категорично разлика има, и тя е в полза на ЦСКА. В това никой не бива да има съмнения.

- Каква е разликата между Сконто, в който играеше ти, и сегашния вариант на тима?

- Сконто определено бе доста по-силен по мое време, но практически всички играчи бяха разпродадени през последните години. В момента основно играят възпитаници на школата, които нямат мачове в евротурнирите. Нямат нужния опит. Затова и смятам, че ЦСКА е абсолютен фаворит, ако играе със Сконто.

- Какво е финансовото състояние на клуба?

- Световната финансова криза със сигурност не е подминала родината ми и по конкретно Сконто. Да, бюджетът може и да е намален, но аз мисля, че клубът е стабилен.

- Има ли в момента в Сконто играчи, върху които би насочил вниманието на колегите си в ЦСКА?

- Както казах, сега в тима има много млади и перспективни момчета. Левият полузащитник Александър Цауня е талант номер едно в Латвия в момента. Той действително е опасен играч. Трябва да се обърне внимание и на халфа Андрей Пирипльоткин, който може да играе и в нападение. Но като цяло, ЦСКА е длъжен да надиграе Сконто и да продължи напред.

- Преди 7 години Сконто игра с Левски в квалификациите за Шампионската лига...

- Да, спомням си добре тези мачове. Играх и в двата двубоя. Тогава Сконто бе доста по-силен, отколкото е сега. Първият мач в Рига завърши 0:0 като и ние, и Левски имаха положения. За съжаление на реванша в София отстъпихме с 0:2. В състава ни бе Верпаковскис. През втората част имахме две добри възможности и ако ги бяхме вкарали, нищо не се знаеше. Но всичко вече е минало, сега съм в много силен отбор, който е призван да играе успешно в евротурнирите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация