Васко да Гама спечели титлата на щата Рио де Жанейро, Сантос е първи в Сао Пауло

12:11
Васко да Гама спечели титлата на щата Рио де Жанейро, Сантос е първи в Сао Пауло
След 12 години чакане Васко да Гама най-после спечели шампионската титла на щата Рио де Жанейро по футбол. Отборът на Васко взе победата и във втората среща с Ботафого, като този път го надви с 2:1 и триумфира с общ резултат 3:1. В щата Сао Пауло Сантос победи Палмейрас след изпълнение на дузпи с 4:2 и вдига локалната титла за четвърти път в последните шест години.
 
Няколко от мачовете за шампионските отличия в други щати бяха опръскани с кръв, след като фенове се биха жестоко. Доста запалянковци са приети в болницата, а има и материални щети. На стадион Маракана пред 60 хиляди зрители Васко да Гама излезе напред в резултата във 2-ата минута на добавеното време на първата част, когато Рафаел Силва беше точен. Диего Жардел изравни в 75-ата, а в 92-ата минута Жилберто донесе успеха на мореплавателите, които миналата бяха във втора бразилска дивизия. Ботафого пък за последно е печелил щатската титла през 2013-а година. 
 
В Сао Пауло родният клуб на Краля Пеле игра на финал за седма поредна година и в четири от тях е печелил титлата. Палмейрас, който чака шампионски трофей на местна почва от 2008-а година, победи в първия финал с 1:0. Във втората среща Сантос спечели с 2:1 и общият резултат стана равен 2:2, което наложи изпълнение на дузпи. Там Джаксон де Соуза и Рафаел Маркес пропуснаха, което донесе радост на Вила Белмиро за отбора на Сантос
 
"Малко хора вярваха в нас, но ето че сме шампиони, заяви доволният Робиньо, който играе за Сантос под наем от Милан. 31-годишният участник на Световно първенство не игра в първата среща заради травма, но сега изработи и двата гола в редовното време за своите. Давид Браз откри в 30-ата минута, а Рикардо Оливейра вкара за 2:0 в 44-ата. Гостите се върнаха в мача с попадението на Лукас в 65-ата. 
 
Насилието властваше на финала за титлата в щата Сеара, където Форталеза спечели титлата с общ резултат 4:3 срещу тима на Еспорте клубе Сеара. Запалянковци и на двата отбора влязоха в сериозни ръкопашни схватки, а като подръчни средства в боя бяха използвани столове, дървени пръти, изпочупени бяха витрини и билбордове. Инцидентите се разиграха основно на терена на стадиона Адералдо Кастело- едно от съоръженията на Мондиал 2014. Феновете на гостите влязоха на терена да празнуват крайното 2:2, което отприщи гнева на запалянковците на Сеара. На терена и извън него се наложи полицията да влиза с палки, да използва гумени куршуми и сълзотворен газ, за да въдвори ред.
 
В щата Рио Гранде ду Сул шампион стана Интернасионал (Порто Алегре), който победи водения от Луис Фелипе Сколари Гремио с 2:1 и вдига пета поредна щатска титла. И тук не липсваха инциденти, като запалянковците на Гремио започнаха да трошат седалките на стадиона Бейра Рио. Атлетико (Минейро) победи Калдензе с 2:1 и спечели шампионското отличие в щата Минаш Жераиш. Нападателят Жо, който миналата година игра на Световното първенство, вкара победния гол и това беше негово първо попадение от повече от една година насам. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация