Ван Гаал: Мислехте, че съм Бог, но не е така

11:39
Ван Гаал: Мислехте, че съм Бог, но не е така
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал даде ексцентрично обяснение за загубата с 0:1 от Уест Бромич Албиън.

Поражението бе трето поредно за червените дяволи, които вече са само на 4 точки пред петия Ливърпул и класирането им за Шампионската лига съвсем не е сигурно.

"Мислехте, че съм Бог, но не е така. Това, което се случва, се случва винаги, когато даден отбор започне да играе все по-добър футбол. Протвниците подхождат към теб прекалено дефанзивно. Такъв беше случаят и в двубоя с Челси, и в този срещу Евертън, както и в срещата с Уест Бромич", обясни Ван Гаал.

"Владеехме много топката, но оставяхме прекалено много възможности на противника да контраатакува. Трябваше да играем в по-високо темпо, но това е трудно, когато отборът срещу теб се защитава с 11 души", каза още мениджърът на Юнайтед.

"Ясно е, че все още има шанс да изпуснем четвъртото място. Трябва да започнем да подхождаме с повече самочувствие и да завършваме съждадените голови положения", допълни Ван Гаал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

United_11
03.05.2015 21:13

Ако ще се плашим от плейофния мач не знам къде сме тръгнали. Така като гледам класирането шансът да пропуснем евротурнирите е минимален, особено ако Аналя вземе ФА, но тази пародия на турнир наречена Лига Европа само ще ни навреди през следващия сезон.

sensea
03.05.2015 12:57

Ван Гаал е добър треньор....все още свиква с ВЛ.....догодина ще играе съвсем друг футбол....срещу всеки съперник с конкретна тактика....Вярвайте , догодина ще имате доста успехи ...а ...ако е вярно и това за 250 те млн......просто ще си просите Шампионата....

scouser_pool
03.05.2015 12:37

Аз не виждам как Юнайтед ще изпуснат 4-тото място дори и в тази слаба серия поради простата причина , че Ливърпул имат гостуване на Челси , което нямат шанс да спечелят и там според мен ще се реши топ 4 почти официално .

Red_Manc
03.05.2015 12:03

Ами никой не те е мислил за бог, но поне не се оправдавай след загубите

Amateur2014
03.05.2015 11:56

И само като допълнение: да, не мсме го мислели за Бог, но той беше този, който разправяше как сме имали шансове за титлата през сезона и даваше излишни надежди. Поне 2-3 такива негови коментара се сещам. Той беше този, който след 2-3 победни мача и започваше с високопарните приказки. НАчерта дори след коя година какво ще се печели - то не беше ВЛ, то после ШЛ, то незнам си какво. Нормално е като ги говориш тези неща и хората да очакват много повече от теб. След 2-3 загуби вече пък обръща палачинката - не съм Бог, наследих разбрицан състав, имаме много нови, не може всички да стане с вълшебна пръчица и пр. и пр. оправдания. ИЛИ си стой на едно мнение, ИЛИ просто нищо не говори!

Amateur2014
03.05.2015 15:01

Аз не казвам да не говори нищо, но поне да не прави ПРЕКАЛЕНО високопарни изказвания. Приятел, по едно време говореше за титлата, а след 2-3 мача вече говореше, че никога е нямало как да се борим за титлата. Ето тези разлики са ми странни в цялата схема. ReDeVil666, абе ясно ми е за потоците. Съвсем общо го казах. Ако не успеем да отстраним Спарта, Брюж, ЙЪНГ БОЙС, Панатинайкос, Монако... че за къде сме тръгнали? Дори и да играем срещу Мьонхенгладбах? Каквото и да е, ще е повече от абсурд ако не успеем. Все още имам надежди за 3-то място, но и на 4-тото ще съм доволен.

ReDeViL666
03.05.2015 14:01

Абе , ТИ , от оня ден ли гледаш футбол? "Лудогорец , БАТЕ" - къде ги измисли? Ти , за Шампионски и НЕшампионски поток , чувал ли си? Eто ти възможните опоненти на Юнайтед за влезане в ШЛ - Борусия Мьонхенгладбах , Монако ,Рома, ЦСКА Москва(Краснодар), Бешикташ , Брюж, Йънг Бойс, Спарта Прага, Панатинайкос. НО по-слабите от тези най-вероятно ще отпаднат 3ти кръг и ще останат - Мьонхенгладбах , Монако , Рома и още един - най-вероятно ЦСКА , ако се класират за ШЛ. Заедно с Юнайтед поставени най-вероятно ще са: Шахтьор , Аякс , Спортинг Лисабон и Валенсия. Няма да ни е лесно хич!

Tearstained
03.05.2015 13:18

Е, ти какво искаш да ти говори *smile* То каквото и да каже, все някой ще му намери кусура *smile* Нормално е при 5-6 добри мача да вдъхва увереност на футболисти и фенове за нещо повече. Експериментите му също са си в негово право да ги прави, при първи сезон в клуба. Нали трябва да види кой къде може да играе най-добре и коя схема ще пасне. Нормално е това... И стига вече сте сравнявали Мойс със Ван Гаал! Ван Гаал поне има "топки" да прави промени и да експериментира... Мойс не го правеше. Той си знаеше една схема на игра... При Ван Гаал отбора има голям прогрес що се отнася до владение на топката и пресиране на терена. При Мойс имаше само ритане на топката. Ся някои ще кажат "Ами кво като владеем топката, не вкарваме".... ама като вкарвахме всички бяха възхитени, нали? Ван Гаал има смелостта след убедителен успех да каже "Не съм доволен от играта, искам още от тях"... а Мойс се надяваше(!)... пак казвам, надяваше на успех срещу Хъл, Уест Хям и т.н., пък било то и с лоша игра. Да не забравяме, че Ван Гаал имаше огромни проблеми с контузии на защитници и донякъде това беше причината за онова 3-5-2 в началото. Дори сега продължават и във всеки мач играем със различни футболисти отзад. Това няма как да не окаже влияние. И като прибавим контузиите на Карик и Ван Перси и лошата форма на Фалкао и Ди Мария.... е, вие какво искате от тоя Ван Гаал! Да вади фокусите от задния джоб ли? 150-е милиона бяха горе-долу добре похарчени. Блинд беше взет точно за поста на Карик... и не се справя зле, но му трябват още 1-2 годинки опит. А и виждаме, че в повечето случаи играе ляв бек заради много контузии. Рохо и Шоу също са добри трансфери - и двамата са млади и много обещаващи. Само да преодолеят честите травми... Фалкао и Ди Мария също бяха добър ход.... тогава! Големи и доказани имена! Но нямаше как да знаем, че приспособяването им ще е толкова трудно.... Това лято също ще има много трансфери - както входящи, така и изходящи. И вярвам, че отбора вече ще добие някакъв облик и широчина. Все пак не може за едно лято да вземеш всичко, което ти трябва за да изградиш голям отбор. Нещата не са толкова прости...

Amateur2014
03.05.2015 12:42

Е чакай сега. Дай тогава и да не се класираме в ШЛ понеже нямало да се класираме на 1/8 финалите? Хайде стига. Все ще имаме сили да отстраним отбор от ранга на Лудогорец, БАТЕ Борисов и пр.

Red_Manc
03.05.2015 12:26

Въпреки вчерашния срам топ 4 ни е почти сигурен, но да приемем, че в плейофите ни се падне средняшки отбор и ни отстрани то тогава резила ще е много голям и по - добре да се класираме директно в групите на ЛЕ.

Amateur2014
03.05.2015 12:16

Ненен, аз не казвам да го махаме на всяка цена. И няма емоции тук - все още сме на 4т. пред Пуул, а те имат гостуване на Челси. Емоциите ще са след последният съдийски сигнал на мача с Хъл Сити! Но не ги ли говреше тези неща през сезона? За шампиона, за разбрицаният състав, за правенето на график кога-какво ще се печели? Не си ли менеше приказките според ситуацията? Не загубихме ли и доста точки заради малоумни експерименти? Приятел, в три мача не сме вкарали гол, а сме допуснали 5! Ти представяш ли си какво щеше да стане с Мойс при едно такова нещо!? Малиии, не самолети щяха да летя, а направо бомби върху треньорската скамейка. Ами... притеснително си е, каквото и да е. След 150млн. изхарчени най-ключовият ти човек да е 34 годишен играч ми се струва доста обезпокоително. Абе дано в крайна сметка се класираме! Но от цялата работа най-много ме е яд това, че ако не се класираме в топ 4 няма да е заради липсата на треньорски умения при Ван Гаал, а заради някакви малоумни експериментални мачове. А пропуснатите ползи покрай некласиране в ШЛ (главно заради договорът ни с Адидас) пък ще са ОГРОМНИ. Не знам дали Ван Гаал го осъзнава това, но ако иска да продължава да хвърля по 150млн. на сезон, не се ли класираме в ШЛ не знам как ще стане.

Daley_Blind
03.05.2015 12:07

Или да си стяга багажа..

Tearstained
03.05.2015 12:04

Поддаваш се на емоциите, братле и не мислиш трезво *smile* Не се приравнявай с повечето пишещи тук...

Amateur2014
03.05.2015 11:53

Ван Гаал започва да наглее и след всяка серия от загуби започва да се оправдава с какъв отбор получил, как го градил от нулата, как му трябва време и незнам си какво. Определено с тези играчи вече трябваше да ни е класирал в топ 4. Няма оправдание за това. Особено имаше 4-5 мача през сезона, в които просто експериментираше страшно много. Не го мисля за Бог, но поне си мислех, че като видиш, че тази тактика на сработва в два мача и да я смениш, а не след 4-5 и скъпоценни изгубени точки. Евентуално няма да се класираме в топ 4 не заради слаб състав и играчи или слаб треньор, а именно заради НЕАДЕКВАТЕН (на моменти) треньор.