Раздялата с \"Непобедимите\"

21:54
Раздялата с \"Непобедимите\"
Арсен Венгер, най-успешният мениджър в историята на Арсенал, почти се раздели с най-успелия състав на "артилеристите" в клубната история.

Трансферът на Жилберто Силва за 1.5 милиона паунда в Панатинайкос остави Коло Туре като единствен от "непобедимия" отбор.

Отборът на Венгер от 2003/2004г. стана първи в Премиършип, изигравайки цял сезон без да допусне нито една загуба в Лигата и подобри успеха на Престън Норд Енд от 1888/89г.

Славните "топчии" направиха невероятен рекорд, като останаха непобедени в 48 срещи засенчвайки постижението на Нотингам Форест.

Но сега, Туре, който играе в националния отбор на Кот Д\'Ивоар и бе привлечен в отбора на лондончани през 2002г. за 150 000 паунда остава единствения с червена фланелка напомнящ за онези велики времена.

Мартин Кион бе първият, който напусна със свободен трансфер, за да премине в редиците на Лестър през лятото на 2004г.

Големи попадения като Патрик Виера, Роберт Пирес, Сол Кямбъл и Ашли Коул се разделиха с тима през следващите две години, докато холандската супер звезда Денис Бергкамп прекрати футболната си кариера.

През изминалото лято талисманът Тиери Анри бе продаден на Барселона за 16.1 милиона паунда - 5.6 милиона паунда повече, отколкото Венгер плати за него преди 8 години, в които отбеляза 226 гола. Алекс Хлеб се присъедини към напускащите, като също премина към испанския гранд, а първоначалните 12 милиона паунда се покачиха на 13.5.

По този начин за "непобедимия" отбор на Арсенал ще ни напомня само Коло Туре, а пред Арсен Венгер стои трудната задача отново да изгради тим от такъв калибър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dibrik
21.07.2008 00:20

хахаха незнам кой е писал статията ама ако се разрови малко ще разбере,че Арсенал не беше побеждаван 49 мача .. не 48 !!! И както вече каза "arsen" - "Който вече го е правил ,пак ще го направи.Венгер знае как."
И за всеки койти си мисли да отпише отбора на Арсенал ... хаха ... не е познал !!!

Spairo
19.07.2008 23:40

Стана ми доста тъжно ,но пък от друга страна се изпълвам с положителен заряд защото Арсенал е моят любим отбор и винаги ще бъде ,а знам също ,че Венгер е велик трениор и знае как да постигне пак успехите от преди години с този нов състав ,с радост чакам новия сезон.А с него идва и тръпката във всеки мач надявам се че топчиите ще ни зарадват да им пожалеем успех

arsen
19.07.2008 22:25

Който вече го е правил ,пак ще го направи.Венгер знае как.