УЕФА разследва треньорите на Байерн и Порто

23:50
УЕФА разследва треньорите на Байерн и Порто
УЕФА започна днес дисциплинарни процедури срещу старши треньора на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола и наставника на Порто Хулен Лопетеги след вчерашния четвъртфинален мач от Шампионската лига по футбол между двата отбора. Случаят на Гуардиола засяга "един инцидент, който не е от спортно естество" по точка 11 /2/ от дисциплинарния правилник на УЕФА. Тази алинея засяга факта да се използва "едно спортно събитие за демонстрация на неща извън спорта".

На пресконференцията преди мача старши треньорът се появи с фланелка с надпис "justiciaparatopo" (справедливост за Торо - бел. на пр./ Хорхе "Торо" Лопес е аржентински журналист, загинал по време на Мондиал 2014 в Бразилия при автомобилна катастрофа, предизвикана от криминални елементи, които избягаха след катастрофата със смъртен изход).

Хулен Лопетеги бе изгонен от терена в 90-таа минута на мача заради протести (точка 60 от дисциплинарния правилник). Двата случая ще бъдат разгледани на 21 май от дисциплинарната комисия на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

generiks
23.04.2015 09:47

Скъсаха му се панталоните по време на мача, камерите следиха изкъсо *joking* А той се усети по едно време и отиде да седне на скамейката *beer**joking*

kapitana123
23.04.2015 02:29

На Гуардиола скъсани ли са му гащите или е някаква зрителна измама?