Разследват евентуален съперник на Левски за расизъм

19:59
Разследват евентуален съперник на Левски за расизъм
Литовският Екранас може да отнесе сериозно наказание от УЕФА, заради поведението на феновете във вчерашния мач срещу ФК Баку, който завърши при резултат 2:2.

В снощния първи двубой между отборите от бившите съветски републики, победителят от който ще спори с българския шампион Левски, феновете на домакините от Литва отправяха расистки обиди към играчи на гостите от Азербайджан. Жертва на расистките изблици на зрителите стана тъмнокожия вратар на Баку Халиду Сисоко, по адрес на който се чуваха маймунски звуци през почти целия мач.

УЕФА може да глоби Екранас с 20 000 евро, но най-вероятно клубът няма да бъде лишен от домакинство, тъй като случаят е първи подобен.

"Расизмът е осъждан в целия свят. Може обаче, УЕФА да вземе под внимание това, че такъв инцидент става в Паневежис за първи път", заяви президентът на футболната федерация на Литва Лютаурас Варанавичюс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Adrian000
18.07.2009 18:32

Абе простаци само в бившите комунистически републики расизма е толкова осъзаем различните са отритвани дори натякването ,че хората с увреждания трябва да си стоя вкъщи това е пълна простотия аз осъждам мързела и навиците ,човек се разжда бял или черен, жълт, червен, небесно кафяв никой не си го е избирал!

UltraBlueHool
18.07.2009 13:38

раздирача е прав.Малко маймуни си имаме тука , а още ще идват.И искам да кажа че допреди и аз бях ЗА пресъединяването ни към ЕС , но незнаех какво ще стане.Вече съм абсолютно против.Изцяло ни затриват като нация.Ще премахнат паричната ни единица.Толерират се малцинствата които вече не са малцинства а мнозинства.Трябва да се помисли за българите в България , защото скоро няма да ни има.

VINSENTE
18.07.2009 09:18

Много си тъп, ти за какъв се мислиш, ариец ли? Нещастник!

razdira4a
17.07.2009 23:39

Как ще ги глобяват?За маймунски звуци?Тя маймуната си знае,че е маймуна.Тия от западна европа кво ми се правят кво ми се прават на антирасисти.Искат да кажат,че на французите им приятно как нацията им се затрива,защото 64% от населението им с афро-арабско-мюсюлмански корени.Или че в Германия има 10 милиона мургави турски мюсюлмани.Ще им е*а майката аз на тия ко**лета мръсни.Глоби?? *evil* Много ясно че ще го обиждам черния боклук.И се радвам,че поне тоя проблем в България го няма!