Дерменджиев: Мачът с ЦСКА не решава титлата

13:27
Дерменджиев: Мачът с ЦСКА не решава титлата
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция в навечерието на дербито с ЦСКА. Дерменджиев сподели очакванията си за сблъсъка на " Лудогорец Арена", като говори и за новия наставник на армейците Галин Иванов.

- Очакванията ви за мача с ЦСКА?
- Надявам се да стане един добър мач. Искам да зарадваме всички фенове, които ще дойдат на стадиона.

- Всичките скандали около ЦСКА могат ли да бъдат от плюс за Лудогорец?
- Не, категорично. Аз съм на мнение, че играта на терена няма нищо общо с това, което се пише и говори. Убеден съм, че премиите за ЦСКА ще бъдат сериозно завишени специално за този мач. В щаба на армейците добре знаят колко важен е двубоят и какво означават трите точки на терена на Лудогорец. Футболистите на ЦСКА ще бъдат крайно мотивирани и концентрирани за това дебри. Съперникът ще излезе с най-доброто.

При победа над ЦСКА Лудогорец дърпа с шест точки. Този мач решава ли титлата?
- Не, този мач няма да реши титлата. Но трите точки са еднакво важни и за двата отбора.

- Наясно ли сте с това кой нападател ще води атаката на Лудогорец срещу ЦСКА – Роман Безяк или Жуниор Кишада?
- Естествено, че съм наясно. Знам кой ще води атаката срещу ЦСКА. Това ще го разберете на мача.

- В медиите се появи информация, че някои основни играчи могат да напуснат Лудогорец след края на сезона заради изтичащи договори. Може ли това да окаже негативно влияние в предстоящите срещи?
- Не, по никакъв начин. Лудогорец е една много сериозна организация, която не може да бъде изненадана в нито един момент. Действията се контролират внимателно.

- За кой пост към момента Лудогорец има нужда от подсилване?

Като свърши първенството, тогава ще коментираме.

- ЦСКА смени треньора. Познавате ли Галин Иванов и какво е мнението ви за него?
- Винаги, когато има промяна в треньорското ръководство на даден отбор, се забелязва подем. Не познавам работата на Галин Иванов. Знам, че дълго време е бил в школата на ЦСКА и има успехи. Колегата ми Стефан Грозданов бе заявил в едно интервю, че Галин Иванов му е като бял лист. Аз уважавам мнението на един специалист като Грозданов и съм съгласен с мнението му, че ние трябва да бъдем предпазливи.

- Абало и Ешпиньо още не са преподписали договорите си. Ще продължат ли да намират място в състава на Лудогорец?
- Много я коментираме тази тема. Не е сериозно. Това са футболисти, които са в договорни отношения с клуба. До изтичането на тези контракти те са играчи на Лудогорец. Когато аз реша, тези момчета ще влязат да играят. И ще играят, както трябва, което означава, че ще се раздадат максимално. Те са допринесли много за нашия клуб, но и клубът е направил много за тях.

- Четири дни след мача с ЦСКА срещате Левски. Сините са надъхани да се преборят за класиране на финал в турнира за Купата. Ако някоя врачка ви каже, че ще загубите единия мач, имате ли предпочитания кой?
- Странен въпрос. Имам предпочитания, но няма да ги споделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
03.04.2015 09:08

Много е прав. Тая титла отдавна не се решава от кой и да е мач!