Пенев, кметове и шефове на УЕФА на жребия

10:32
Пенев, кметове и шефове на УЕФА на жребия
Димитър Пенев ще е в главната роля при тегленето на жребия за финалите на европейското първенство за юноши до 17 години в България. Церемонията е днес от 14:00 в хотел "Сън сет ризорт" в Поморие. Треньор №1 на XX ще вади топките, след като Стилиян Петров има лекарска забрана да пътува със самолет на дълги разстояния, информира "Меридиан мач".

На жребия ще присъстват кметовете на четирите града, в които ще се играят мачовете -Стара Загора, Бургас, Сливен и Созопол. Вече се знае, че България ще е в първа група в Стара Загора и ще открие турнира на 6 май от 19 часа на стадион "Берое", като днес ще стане ясен и съперникът ни. финалът пък е на 22 май на стадион „Лазур" в Бургас, който има най-голям капацитет.

За жребия ще пристигнат и някои от високопоставените служители в УЕфА. Най-високо в йерархията на европейската футболна централа е италианецът Клаудио Негрони, който е главен мениджър на всички турнира за младежки и юношески футбол.

За първи път на финалите ще има 16 отбора, като освен България, другите претенденти са действащият шампион Англия, Испания, Италия, Германия, Франция, Холандия, Русия, Хърватска, Австрия, Белгия, Чехия, Словения, Гърция, Ейре и Шотландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация