Тотнъм остава без нападение, и Роби Кийн пожела трансфер

20:14
Тотнъм остава без нападение, и Роби Кийн пожела трансфер
От ръководството на Ливърпул са готови да направят от Роби Кийн един от най-скъпите играчи в света до края на седмицата.

Гигантите от Мърсисайд ще дадат невероятната сума от 20 милиона паунда за да привлекат 28-годишния нападател на Спърс. Националът от Република Ирландия е от дълги години симпатизант на Ливърпул и е дал да се разбере, че иска да се премести на "Анфийлд". Така след Димитър Бербатов, Роби става вторият нападател на "шпорите", който желае трансфер в по-голям клуб. При трансфер и на двамата Хуанде Рамос ще има трудната задача да сформира нова нападателна двойка само месец преди старта на Премиършийп.

Ливърпул е шестия отбор, който е готов да похарчи огромна сума за трансфера на играча. През 1999г. Ковънтри плати 6 милиона на "вълците" за Кийн. Следващият му договор бе при преминаването в италианския Интер за 13 милиона, а в последствие игра за Лийдс срещу сумата от 12 милиона. За "шпорите" нападателят играе от 2002г., като те заплатиха 7 милиона паунда.

Така с евентуалния трансфер при "червените" общата сума похарчена през годините за звездата на Хуанде Рамос става точно 58 милиона.

Кийн отбеляза 107 гола в 254 мача, като добави и 33 гола в 80 срещи с националната фланелка.

Старши треньорът на Ливърпул Рафа Бенитес вярва, че ирландския футболист ще осигури на своя нов отбор нужната скорост в предни позиции заедно с централния нападател и герой за Испания Фернандо Торес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MVP_
17.07.2008 03:35

Не се бях замислял, но би паснал доста добре в схемата на Ливърпул. Има скороста и достатъчно техника да бъде един много добър партньор на Торес.

cska123
16.07.2008 22:42

Това не е добре за Бербатов, Рамос със сигурност ще иска да запази поне единия на всяка цена.