Петев: Радвам се, че дебютирам срещу Италия

18:28
Петев: Радвам се, че дебютирам срещу Италия
Националният селекционер на България Ивайло Петев даде пресконференция преди квалификацията с Италия в събота. Той заяви, че ще поиска от футболистите да се раздадат на 101% и да не допускат елементарни грешки, тъй като адзурите умеят да се възползват от тях. Началният час на срещата е 21:45.

"Не сме имали среща с отбора. Това ще се случи след тренировката. Довечера ще поговорим по-конкретно за това, което ни предстои. Само Ивелин Попов няма да може да тренира днес. Притеснения няма. Ще направим всичко възможно играчите да излязат спокойни. Има доста време, ще уточним кой ще бъде капитан.

Без дисциплина няма как да се постигнат успехи. Най-важното е момчетата да излязат в добро емоционално състояние. Тези футболисти съм избрал, това е към днешна дата.

Радвам се, че дебютирам срещу Италия. Ако можех да избера между Норвегия, Азербайджан и Италия, щях да избера Италия. Трябва да играем по най-добрия начин. Доста мачове им изгледах, важно е как ние ще се противопоставим. Иска ми се колкото е възможно повече зрители да дойдат. Имаме нужда от подкрепата им и разчитам на това нещо.

Най-важното е да сме спокойни, да не се допусне нервност в нашата игра. Апелът ми е всеки от футболистите да даде не 100, а 101% от своите възможности. Предстои ни тежък мач. Не трябва да допускаме елементарни грешки. Италия концентрира усилия в защита.

Няма да конкретизирам. Разговорът ми с Любослав Пенев бе доста ползотворен, приятелски. Не е мое решение Божинов и Михайлов да са в една стая. Сами си избират кой с кого ще спи", заяви Петев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rostislav.kovachev
23.03.2015 23:03

Да спят в една стая?
Сега след като разбираме от вас, какво смятате да направите Вие по въпроса като главен селекционер?

sundza
24.03.2015 09:08

Е що, какъв е проблема? Тъкмо ще могат на спокойствие да се договорят кой на кого и за колко време преотстъпва Николетка *wink* Страшно е, ако си мислим, че това е най-големия проблем пред националния ни отбор преди този мач.

medno
23.03.2015 21:57

До коментар [@comment 1775917] от [@user hyha_h]:

Застани пред огледалото с лупа в ръка и я насочи така, че да ти оголеми носа *wink*

ziLonG
23.03.2015 19:55

Успех ?? Тази марионетка не виждам какво може да направи.... Треньора за националния си беше идеален , но естествено някой на "ТИ" с футбола от БФС са били на друго мнение и естествено , както почти всичко в България тръгнаха да бойкотират Пенев.... Човекът дигна отбора те го направиха за смях .. Трябва си една стабилна чистка в изпълкома и това е , както във всички ръководни постове в България *smile*.

medno
23.03.2015 21:36

Съгласен съм с всичко освен с мнението за Петев в частност- в смисъл, че аз не съм го гледал и незнам, може и да се справи добре, въпреки всички злощастни очаквания, които до голяма степен предвещават точно това, дори и при добър старт в мача за нашите *smile*

Manchester_Red
23.03.2015 19:08

Успех на Петев! Дано срещу "адзурите" покажем добра игра и да успеем да измъкнем поне точка от този мач.