Тони Здравков: Момчетата ще изберат кой да бъде капитан

13:00
Тони Здравков: Момчетата ще изберат кой да бъде капитан
"Отборът ще реши кой да е капитан. Аз съм подготвил четири имена, които според мен са подходящи и момчетата ще изберат помежду си", заяви селекционерът на младежкия национален отбор до 21 г. Антони Здравков.
 
"Да, в пълен състав сме. Единствено Кристиян Маринов е на лагер в мъжкия отбор. При положение, че не вземе участие в мача с Италия и той ще се присъедини към нас. Мелен Гамаков и Христофор Хубчев са наказани. Има още 2-3 момчета, на които разчитах, но те не играят в клубните си отбори", добави Здравков.
 
"Очаквам тежък мач срещу Уелс. Отборът им е доста атлетичен, играят, пресират, а домакинските им мачове са доста различни от тези, при които са гости. Направихме лагери през ноември и декември с цел оглед на футболистите. Надявам се с помощта на момчетата да намерим най-добрият начин да се противопоставим на съперника. Смятам, че имаме добър колектив. По време на лагерите през ноември и декември играчите показаха прекрасно отношение помежду си и това е добре за националния тим на България. Много от отборите ще заложат на момчета набор 94. При нас преобладава набор 95. Не е минус, но ще има леко неравностойно положение. Тези момчета, които са тук искат да покажат качествата си. Националният отбор за тях е една сцена, тъй като в клубните отбори, много малко от играчите са титуляри. Още първият, в който приех поканата на БФС казах, че няма да имаме оправдания. Всеки един футболист трябва да заслужи мястото си", добави още Тони Здравков. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация