ФА вади наяве комисионните на агентите на Острова

17:31
ФА вади наяве комисионните на агентите на Острова
Футболната Асоциация на Англия ще принуди клубовете от Висшата лига да публикуват сумите, които агентите получават при трансфери на техни играчи, съобщава британската преса.

Комисионните на агентите са винаги били въпрос, който клубовете не желаят да споделят с обществото. Когато обаче влязат в сила новите правила на ФА, тези сделки ще станат публични и сумите, които получават агентите ще станат достояние на обществото. Висшата лига се съгласи на прозрачност при сделките с агенти, ако от своя страна брокерите могат да представляват повече от една страна при дадена сделка.

Сегашните правила забраняват на агентите да действат както от името на играча, така и на клуба, който е замесен в трансфера. Този въпрос ще бъде променен, ако даденият играч се съгласи на това в конкретния случай. Новите правила ще влязат в сила много скоро и ще позволят на феновете и медиите да научат вътрешни работи за сделките, включително и за тези, които бяха направени това лято.

Новият правилник ще бъде резултат на дългите преговори между Висшата лига и ФА, като целта и на двете организации основно е по-голяма прозрачност на трансферния пазар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация