Официално: Стойчо Младенов напусна ЦСКА

16:41
Официално: Стойчо Младенов напусна ЦСКА
Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов напусна клуба. Това е окончателното му решение. Треньорът е събрал футболистите и се е сбогувал със своите подопечни.

Младенов е изтъкнал като причина изказването на новия силен човек на армейците Юлиян Инджов.

Бизнесменът заяви вчера на нарочна пресконференция, че ЦСКА задължително трябва да спечели титлата и ако не го направи треньорът на червените трябва да подаде оставка.

Ето какво пише Младенов:

"Изключително трудно ми е да напиша тези думи, но дойде моментът да се разделя с любимия ни клуб. Тръгвам си с ясното съзнание за преизпълнен дълг към най-голямата кауза в живота ми.

Днес, на 20 март подавам молба до арбитражната комисия на БФС, за да разтрогна договора си. Имам основание да го направя, имал съм го през всичките тези месеци. Това не е предателство към ЦСКА или към вас! Това е единственият начин да запазя честта си. Не искам нито една стотинка, която не съм заработил. И този акт въобще не е за пари. Вчера всички вие видяхте, че доверието в мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА, когато основните акционери не ми вярват. В това число не поставям Александър Томов. Заради него аз два пъти се отказах от оставката си в последните дни. Той истински държеше на мен и не ме пускаше. Но нещата се промениха. Не се притеснявам от поставената ми цел да станем шампиони. Напротив – ЦСКА ме научи винаги да се боря за титлата. За съжаление има едно голямо "но". Във футбола задължителни цели не се поставят. Дори при най-големите грандове. Камо ли 10 кръга преди края на сезона. Особено в ЦСКА, където повече се говори за дългове, отколкото за футбол. Защо не ми поставиха тази цел през лятото, когато заминахме с 9 полеви футболисти за лагер в Холандия? А в нашия случай ние сме в напълно неравноправно положение срещу съперника, с когото се борим – селекция, финанси, база, условия за работа... Истинската цел на ЦСКА днес е да стъпи на крака и да съществува. Почувствах се като човек, осъден на смърт, без да е направил престъпление. Знам колко е трудно да се намери нов треньор за едно денонощие. Но също знам, че не аз се отказах от битката за титлата. До коледните тържества, когато празнувахме първото място и многото победи, всички бяхме като юмрук – ръководство, треньори и футболисти. От един месец не е така.

Вие, истинските "червени" фенове, помните какво казах след загубата от "Ботев" – това не е моят ЦСКА. Не е отборът, който побеждаваше с плам в очите и благодарение на вас. Не е отборът, който тренирах в Анталия и за който едно доказано световно име като Ангел Йорданеску каза, че е изненадан от силата на ЦСКА след двубоя срещу Стяуа. В първите три мача видях неестествени неща. Повтарям – това не е моят ЦСКА. Не е вашият ЦСКА. Повече от всичко на света бях амбициран да спечелим титлата. Напук на всичко и на всички. Но...

Главните акционери вече не ми вярват и това беше видно. Доверието е първото условие за постигане на цели. Аз не абдикирам. Аз виждам, че нещата са предрешени и няма нужда да ме чакат до края на сезона – ето аз си подавам оставката. Правя го чрез БФС, защото няма смисъл да продължаваме глупава игра на "иди си, ела си". Защото сигурно пак няма да ми приемат оставката, която толкова искат. Веднъж вече опитаха да ме унижат с дисциплинарно уволнение гробокопачите на ЦСКА, когато се борих срещу свои и чужди при адски условия и интриги, а ми казаха, че не ходя на работа. Не желая подобни сцени и сега. Не аз съм предателят, че си тръгвам! А кой е? Историята ще го съди. Сега чух, че трябва на всяка цена да спечеля титлата. Повече от всички го искам. Но за съжаление ЦСКА няма силите да бъде конкурентоспособен на този етап. Чух на пресконференцията, че ръководството щяло да изплаща заплатите. Какво по-нормално? Това е задължение на всеки ръководител във всяка фирма! Мнозина хвърлят кал, че сме били на 40-дневен лагер в Анталия. Вярно е, много е! Толкова дълъг бе, защото нямахме пари да платим на два пъти самолетни билети. Бяхме при добри условия, но какво по-нормално има за лидера в "А" група? Не беше невиждан лукс. Редом с нас тренираха женският отбор на "Люцерн" и още няколко аматьорски тима от Австрия и Швейцария. Казвам всичко това не като оправдание, а като обяснение срещу клеветите на толкова злите хора, които не спират да говорят срещу мен и срещу ЦСКА. Не е срамно да нямаш пари. Александър Томов заслужава паметник, защото успяваше да направи и невъзможното да съществуваме. В тези моменти той беше сам, другите едри акционери незнайно защо "не играеха в мача" в последните месеци. Ще ви кажа едно – в Анталия нашият тим имаше един облик, в официални мачове – друг. Всеки може да търси за себе си къде са причините.

Последната година и половина бе най-тежка за ЦСКА и за мен. Но бяха сладки месеци. Сладки, защото през този период всички заедно спасихме нашия клуб от изчезване. Много пъти съм казвал, че феновете на ЦСКА имат сила, която никой друг не притежава. Да, вие спасихте своя клуб. С подкрепата, която оказвате във всеки момент.

Аз се стараех през цялото време да бъда достойна част от вас, от ЦСКА. Затова не се предадох в лятото на 2013 година. За съжаление от толкова много велики имена в историята ни никой не поиска да ми помогне. Някои предпочетоха да играят мачове за ветерани, други просто се скриха. Отказаха да застанем заедно на барикадата в името на ЦСКА. Няма ги и сега, появяват се само неколцина, които критикуват в полутрезво състояние. Скриха се и когато трябваше заедно с вас да купят акции. Не за да печелят дивиденти, а за да бъдат съпричастни. Дори си позволиха да ви убеждават да не купувате акции, защото било глупост. Не е глупост да следваш любовта си и да даде нещо за нея. Аз имам 80 000 акции и се гордея с тях. Но всеки си носи кръста. Позвънях на всички богати хора в България, които можеха да спасят клуба ни. Отзова се само Александър Томов. За това този човек заслужава уважението ви.

Аз не абдикирам от битката. Не се притеснявам, че сме загубили три мача – това е част от битието на всеки отбор. Между акционерите в клуба има огромно напрежение относно моята особа. В дните преди взимането на лиценза и в битката за титлата ЦСКА има нужда само от единство и спокойствие. Затова не мога да си позволя моето име да е ябълка на раздора между хората, които финансират клуба. Оставям ЦСКА на второ място и на три точки от Лудогорец. Оставям един изключително добре подготвен отбор.

Подвигът е на лице! Заради безкрайните задължения, завещани от онези, които искаха да погребат ЦСКА, много обещания останаха неизпълнени. Имахме и имаме безброй вътрешни проблеми, които ще си останат в кухнята. Но всички ние стискахме зъби и се борихме. Не позволихме ЦСКА просто да живурка в първенството, а винаги да се бори за първото място. Това е кармата на нашия клуб. Така е било, така и ще бъде. ЦСКА не е герой за един ден, а институция за цял живот.

Недейте да слушате пажовете на гробокопачите. Онези, които сеят интриги, уплашени от силата на ЦСКА. Недейте да вярвате на хора, които мечтаят ЦСКА да го няма. Тези интернет слуги не успяха да ни пречупят с лъжите си. Бях подложен всекидневно на водопад от лъжи от самозвани журналисти и медии, които калкулират всяка буквичка от интригите си. Моята заплата се превърна в тема №1 на държавата, без въобще хората да знаят истинския й размер. Ако съм искал да работя за сериозни пари, щях да приема една от немалкото оферти от чужбина. Аз нямах право да оставя ЦСКА, защото не бе стъпил здраво на краката си. За мен това бе много по-важно от всички пари на света.

Злословниците наговориха толкова лъжи за мен и семейството ми, на които нямам намерение да отговарям. Признавам – битката ме умори прекалено много. Не на терена, а извън него. Заради ЦСКА и благодарение на вашата безкористна подкрепа издържах. Очаквам старт на поредната лавина от лъжи и твърдения как ще съдя ЦСКА. Ще побързам веднага да им отговоря. Няма да съдя ЦСКА. Смятам, че съм заслужил да получа изработеното до днес. Така е било и при предишните ми престои като старши треньор на отбора. Тръгвам с гордо вдигната глава като човек, който успя да спаси от изчезване футболната емблема на целия български спорт. Гордея се с това. ЦСКА ми даде много, изгради ме като човек. А съдбата ми даде сили, позволи ми да се отплатя по най-добрия начин в най-важния момент.

Вярвам, че на мое място ще дойде човек, който ще остави сърцето си за клуба. ЦСКА е жив благодарение на вас. Вие казахте истинското мото на нашия клуб на първото от многото победни вечни дербита след ерата на гробокопачите: "От огъня на вашата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!"

Да, това е истината. Винаги ще има ЦСКА. Затова с гордост се наричам един от сектор "Г". Такъв съм бил винаги и такъв ще остана до края на живота си.

Поклон пред всички фенове на ЦСКА".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gL_Manekena
21.03.2015 01:28

Споко след година, две Тройчо пак ще се върне *wink*
Иначе ме съмнява Пената да дойде, нали щеше да е треньор на някакъв Испански гранд *thinking*
Ще ми е много интересно ако поканят Херо *blush*

red_machine
21.03.2015 00:41

Определено лоша новина, Стойчо може би е единствения който знаеше какво прави в ЦСКА.

tishow7
20.03.2015 22:59

А той Нанков ще ни води утре, то е едно и също.

tishow7
20.03.2015 22:29

Напусна преди мачът с Берое, поне да си беше тръгнал в началото на седмицата.

rostislav.kovachev
20.03.2015 21:20

Поднасям най-искрените си съболезнования!

Желая успех на г-н Младенов, както и на ЦСКА!

manutd_forlife
20.03.2015 20:09

Определено ще се усети липсата. Благодаря ти Стойчо и късмет ти желая! Дано някой ден пак се върнеш където ти е мястото!

quitgame
20.03.2015 19:51

Имат 2 поредни загуби НЕ 3 последния мач беше даден Не случайно и еврото явно са знаели щом дадоха на ботев 1.35 коефициент .......

LiamBrady
20.03.2015 19:30

Това съм го писал преди няколко седмици и мнението ми е същото (затова не се чудете, че някои от изреченията могат да звучат всякаш Стойчо още е начело на ЦСКА):

Истина е, че може би с друг треньор нямаше да сме на това място, но нали идеята беше ЦСКА да бъде спасен. Проблемът е, че когато питат Младенов защо футболистите взимат високи заплати и е пълно с чужденци, той отговаря, че ЦСКА трябва винаги да се бори за първото място и не може да финишираме в средата. Когато обаче стане въпрос за титлата (най-вече след загубите напоследък), той твърди, че отборът е нов и е немислимо ЦСКА да бъда първи. Е, някой да ми каже къде е логиката? Единственото нещо, което съм му признал на Стойчо е, че е супер мотиватор и доста добре може да манипулира (което е + във футболните среди). При него ЦСКА е сам срещу всички по подобие на Челси с Жозе.

За мен трябваше да стане едно от тези неща:

1. ЦСКА започва да налага предимно юноши и българи с максимални заплати от 5-10 хиляди лева на месец. Може да има и някой чужденец е така за красота, но да взима 11-12 хилки макс. Обиграва се отбора, някои от момчета хващат окото и бива продаден. За негов заместник идва друг юноша или българин, който дава мило и драго да играе за един от българските грандове. Този вариант се налага с години, докато ЦСКА не изчисти всичките си дългове и тогава идва човек с пари като Манджуков и ЦСКА започва да се бори за титли, европейски походи и т.н.

2. Това е може би варианта на Стойчо, само че за мен той няма потенциала да го реализира. Идват чужденци, от които се очаква да са готови играчи и се търсят веднага титла и голям пробив в Европа, който да донеси свежи пари.

ПП: Втора година ЦСКА ще остане без нищо, а продължават да идват чужденци с високи заплати, което не намаля дълговете. Всяко лято и зима се сменяват по 5-10 играчи, а Долапчиев гние в Хасково, Крачунов е бетон на пейката, а Карачанаков от липса на игрово време отиде във втора руска дивизия. Само си спомнете кой ни спаси първия мач срещу Берое. Когато Долапчиев вкарваше голове, беше твърде млад (според думите на Стойчо) и не бива да се обременява психически такъв млад футболист. Е, Стойчо успешно успя "да развие" и този български талант. Докато се даваха шансове на неудачниците Сидибе и Кировски, Долапчиев пусна корени на пейката, а за 3-4 мача (в които дори не беше титуляр) вкара повече голове и от двамата.

ПП2; Знам, че като Стойчо се махне, отборът ще изглежда дори по-зле, но по-добре да гледам Любо Пенев или Радуканов, отколкото един долен манипулатор и цар на оправданията.

ПП3: Всъщност, който и да дойде сега, отборът който ще завари е трагичен, пълен с чужденци и пенсионери.

fred_duffy
20.03.2015 18:42

Ай стига с тоя Тройчо бе, да не е Моуриньо?
Изгони всички млади българчета от отбора, за да лансира некадърници-чужденци,които после съдят клуба.
Ми аз само заради Карачанаков следях отбора.За какво ми този Сънди,Мъннди и прочее посредствни чернилки.
Кой каза че като го няма Тройо и няма други треньори?
Димитър Васев е читав треньор, също Никола Спасов, от Нанков също може нещо да излезе (макар че се съмнявам)

night_wolf1984
20.03.2015 19:37

Спасов е голямо куче,ама няма дойде в ЦСКА*smile*

tonisport
20.03.2015 18:09

Скивайте го Тройчо,накрая пак говори за пари. Адвоката Георги Градев каза при Крум Савов,че Тройчо е водил дела за неустойки срещу ЦСКА в моментите преди да се върне като треньор..Помнете ми думата..Цирковете на Тройчо тепърва предстоят и думата "ПАРИ'' все по-често ще я срещаме в речника му.Този човек се е демонизирал от марката ЦСКА и е по-добре да продължи кариерата си някаде другаде,защото както каза колегата по-долу се е впил като пиявица с цялото си семейство и като чревни паразити изяждат ЦСКА от вътре.

IvanIR
20.03.2015 18:41

Ама сина му бил помощник треньор *lol* ...на 15 000лв. заплатка....и той вика..."Искам да имам човек на който мога да разчитам" *lol*...

Jason_Scotland
20.03.2015 18:25

Стойчо съдеше ЦСКА на боклуците, защото не му бяха платили това, което е изработил. Месеци наред стоя без заплата и накрая го набедиха, че не отишъл на работа и го уволниха дисциплинарно. Той си търсеше само парите докато беше на работа а не до края на договора. Ти ще работиш ли 10 месеца без заплата и накрая да те изработят с дисцип??? След като почти затриха ЦСКА и се наложи той да ни спасява чрез Лупи ... той веднага се отказа от исковете си. Вместо да се казва истината такива като теб им е удобно да изваждат само части от нея за да могат да си плюят на воля.*thumb_down**thumb_down**thumb_down*

Jason_Scotland
20.03.2015 18:01

Аз не харесвам медийните му изяви, не харесвам оправданията, не харесвам, че не е достатъчно настоятелен с юношите въпреки, че много таланти нямаме така или инак, но ако беше Пената щеше да намери ... и т.н.
Не е идеален, както казах, но е емоционален цесекар и победител. Това, че на Инджови и Манджукови не иска да играе по свирката очевидно му коства работата а на нас титлата*erm*
Сега остава да видим новите благодетели каква ще я свършат.
Лесно е да кажеш, че взимат по-големи заплати ама защо премълчават останалата част от истината?
Селекцията ни е изцяло от свободни агенти а за тях е характерно, че няма трансферна сума, но се плащат по-високи заплати (така е по цял свят) и ако искаш да ставаш шампион требе що годе добри свободни агенти да вземеш и съответно с добри заплати разбира се.
Проблемът идва, когато требе се продава за да съществуваме и съответно най-добрите ги продаваме ама някак по инерция пак искаме титла*surprized**surprized**surprized*
Лудогорец така ли правят, че се не сещам ... за това бат'Стойчо казва, че не сме готови за титла!!!

tinin
20.03.2015 17:53

Хмммм, не мисля, че беше най-подходящия момента за напускане, но горещо се надявам да е за добро. Стойчо наистина направи отбор от свободни агенти и дори две години се борихме за титла. Не може всеки трансферен прозорец да продаваш най-добрите си футболисти и да очакваш, че пак ще се бориш за титла. Времето ще покаже дали тези промени ще се отразят добре на отбора *ball*

karakoko
20.03.2015 17:44

Това беше за червените през този сезон! Без Стойчо ще настане анархия в отбора.
В тази каша сега, нов треньор не може да се ориентира, ще обира само негативи от загуби.

gordon_shumway
20.03.2015 17:30

Най-после!!!
Може игровото положение на ЦСКА да се влоши, но поне финансовото ще се подобри. Клана Младенови изсмукваше 100 хиляди лева от ЦСКА само под формата на заплати - заплатата на Стойчо, заплатата на жена му и заплатите на синовете му. Човек, който мисли за отбора и въпреки това се е впил като пиявица в него не може ад ме огорчи с напускането си.
А да не говорим колко пари си прибра клана Младенови заради малоумните трансфери и последвалите неустойки, които трябваше да плаща ЦСКА и които продължават да се появяват на бял свят.
Благодаря, че беше в отбора Стойчо, когато ЦСКА беше поставен на колене и пред угрозата от фалит, но зад всичко това се криеше по-скоро ламтежа ти за пари, отколкото любовта ти към отбора, така че прав ти път - намери си друга дойна крава!!!

gordon_shumway
20.03.2015 21:12

Градски, работейки в неимоверни финансови условия??? Ами нека и на мен да ми дават 40 хиляди заплата, да вкарам жената и децата и те да взимат още 50 хиляди, да взимам процент от всички некадърници, които съм довел в отбора, и които я играят 2-3 мача, я не, но след това отбора им плаща неустойките....е, и аз съм съгласен да работя при тези неимоверни финансови условия, а и надали има българин, който да няма да иска да работи. Клана Младенови смучеше ЦСКА с по 2-3 милиона годишно, но иначе г-н Голяма уста мислел за отбора....мисли мъдури - само ламти за пари и после откъде тази омраза! Просто разсъждавам трезво и не съм заслепен като повечето от победите над геренци, защото ще ме извиняваш, но те геренци последните 2-3 години и сами се бият!

Jason_Scotland
20.03.2015 17:53

Омразата ти към на-успешният ни тренер тоз век донесъл ни две титли и класирал ни два пъти втори работейки в неимоверни финансови условия, когато е доказано колко е спечелил ЦСКА от трансферната му политика, както и измислените спекулации за комисионни и заплати ... не те разбирам честно*wonder* Стойчо не е идеален и има много трески за дялане ама да го чумосваш и злословиш е прекалено. Сега виждам, че си ми и градски ... къде я събра таз омраза в Розовата долина*wonder**wonder**wonder*

reuters
20.03.2015 17:17

Много уважавам Младенов какъвто и да е той е армеец. През 2008 когато станахме безапелационни шампиони всички се сриха по дупките си. Напълно нормално е като му предлагат голяма заплата и разни други бонуси да ги прибере,не е глупав да вземе и сина си на работа. В момента ЦСКА няма да намери друг по-добър от него. Никой друг няма да направи 6 поредни победи с-у Лефски и при такава криза последните сезони да направи ЦСКА втори след като отборът му е събран от улицата. Сега отново ще се появят познатите мутри на овена Любо Пенев влаата Радуканов или генерал Йешич,дори няма да ме учуди ако Д,Пенев се нагърби с тази тежка задача. В момента футболистите не са силни и е напълно нормално да търпят провали,но е хубаво да се зададе въпроса какъв беше този четиридесет дневен лагер в Анталия. Вярно е,че футболистите са свободни агенти и разни други помаци,но това не е оправдание за слабата игра с-у некачествените български отбори.

IvanIR
20.03.2015 17:04

Стиа бе тва Стойчо ли го писа ? *lol*.....напрао се просълзих ....*silent*....цецка искала първо място *lol*...тя у евротурнирите нема да влезне те 1-во място ....*lol*

gordon_shumway
20.03.2015 17:38

А ти просто говедо се шегувай колкото искаш, като имаш толкова малко ум под рогата! От ЦСКА се махнаха боклуците Томов и Стойчо, докато при вас си остават и Ганя и Ромзо - да са ви честити още дълги години да ви класират в долната шестица *joking*

Jason_Scotland
20.03.2015 17:17

А Ленчето Геренска къде точно ще отиде, че си го пропуснАл? На Бончук Арена ли*joking**joking**joking*

generiks
20.03.2015 16:55

Противоречива личност си е Стойчо, имаше период, в който беше постегнал отбора и ЦСКА изглеждаха наистина силни, но продажбата на ключови футболисти си каза думата. Като цяло няма изглед, както Левски, така и ЦСКА да се оправят, с разликата, че ЦСКА поне са в първата шестица. *smile*