Венци Стефанов: Копаем си кротко в нашата нивичка

10:34
Венци Стефанов: Копаем си кротко в нашата нивичка
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изгледа контролата с Ботев Криводол. След нея той отговори на въпросите на журналистите. Отговорите му, както винаги, са интересни и колоритни.

- Г-н Стефанов, Славия трудно победи Ботев. Коментарът ви?


- Две наши грешки, две атаки и два гола за гостите. Последваха двайсет наши атаки и три гола. Това правило важи за футбола - като не вкарваш, ще ти вкарат.

- Как оценявате отбора след първия подготвителен лагер?

- Определено ми харесва. Най-много ми допада това, че момчетата се борят и гонят победата от първата до последната минута. Славия ще изглежда по доста по-различен начин от миналата година.

- Имате доста темпераментен треньор - това плюс ли е за отбора?

- Определено е плюс, защото повечето от футболистите в България го карат агале-агале и особено лятото започват да пеят приспивни песни, а след това карат по инерция до септември.

- На лагера в Словения ще играете с доста силни отбори. Какво ще търси Славия там - резултати или обиграване на състава?


- Логично е да обиграваме състава.

- Каква е оценката ви за бразилеца Жуниньо, който беше на проби?

- Вече подписахме с него, но не е бил на проби, както се твърдеше в медийното пространство. Медиите могат да измислят, че сме картотекирали и патриарх Максим. Ако аз или Вуцов не обявим нещо, това е. Всичко останало не отговаря на истината.

- Как ще се развие ситуацията с Мартин Керчев?

- Ще търсим отбор, на който да го продадем. Засега не взлиза в концепцията на Вили Вуцов.

- Каква е ситуацията около Виктор Дениран?

- Някои мозъци във футболния съюз мътиха, мътиха и решиха да намалят квотата за чужденци, все едно това ще реши проблемите на футбола ни. Вече няма да са петима, а трима. Това наложи Дениран да тренира със Своге.

- Следите ли отборите, които ще ви бъдат конкуренти за местата в зона УЕФА?

- Това е работа на треньора и треньорското ръководство. Ако започна аз да следя съперниците, няма да е нормално.

- Интересувате ли се от трансферите, които правят другите отбори?

- Не, не ме интересуват. За мен е важно, какво става в Славия.

- Юношите старша възраст на Славия станаха шампиони. Идва ли ново талантливо поколение?


- Ако ставаше така лесно, миналата година, когато Левски стана шампион при юношите старша, можеха да вземат всички в първия отбор. Сега ние можем да направим същото, но разликата между футбола при юношите и мъжете е много голяма.

- Как ще коментирате решенията от последното заседание на изпълкома?

- Най-глупавото решение е това за намаляване на квотата за чужденци, при това драстично и без предупреждение. В един момент някой е спал накриво и е взел това решение. Другата простотия е наказанието на Цветан Георгиев. Излиза така, че причината е мач на Славия. Момчето свири нормално и изкара много тежки мачове. Щом получава наряди за чужбина, значи си върши добре работата. Някой обаче му е вдигнал мерника и когато има хора, които леко се навеждат, става така. Даже може да им раздадат някой неща, за да им е по-леко при навеждането. Това показва, че в изпълкома се действа под натиск. Солидарен съм с мнението, че Георги Игнатов няма място в българския футбол.

- Защо Славия няма човек в изпълкома?

- Попитайте Наско Сираков. Не държим да имаме човек там, за да играем футбол. Копаем си в нашата нивичка тихо и кротко.

- След като Бойко Борисов пое властта, от БФС обявиха, че ще искат помощ за стадионите. Възможно ли е БФС да поиска и друга финансова помощ за футбола?

- Дупе да им е яко на тези, които си мислят, че Бойко Борисов ей така ще им поднесе всичко на тепсия. Бойко много добре знае, че първо трябва да бачкаш и след това да получаваш. Те си мислят, че защото Бойко е запалянко и ще им даде всичко. Той може да даде пари на тези, които вижда, че си вършат работата. Не само да си чешат езиците, взимаме пет милиона за една писта и другите къде, може на Сините камъни. Ние не чакаме нито на Бойко Борисов, нито на държавата. Доколкото познавам генерал Борисов, той няма да даде пари за празни обещания, а само при свършена работа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация