Невероятна проява на феърплей (видео)

12:03
Невероятна проява на феърплей (видео)
Изключителна демонстрация на феърплей по време на двубоя от 24-ия кръг на турската Суперлига между отборите на Коняспор и Касъмпаша остави нов траен отпечатък в историята на футбола.
 
В 19-ата минута на срещата холандският бранител на Касъмпаша Райън Донк откри резултата, отбелязвайки скандален гол. Абсурдното в случая бе, че преди Донк да се разпише противниковите футболисти бяха спрели да играят, за да може да се окаже медицинска помощ на негов съотборник. Той обаче реши да хитрува и прати топката в мрежата на Коняспор.
 
Неспортсменската проява на Донк предизвика гнева и възмущението на домакините. В този момент с разплитането на обсадата около холандския защитник се ангажира наставникът на гостуващия тим Шота Арвеладзе. Грузинската легенда нареди на възпитаниците си да допуснат изравнителен гол в името на феърплея. Така след подновяването на играта на нападателя на Коня Хасан Кабзе му бе позволено да възстанови равенството. 
 
В крайна сметка Коняспор спечели мача с 2:1, а непосредствено след това Арвеладзе подаде оставка като старши треньор на Касъмпаша заради слаби резултати. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AC_Milan_92_45
14.03.2015 21:50

Вижте само колко мръсен и подъл с липса на всякакви мъже е станал футболът, щом за елементарна проява на мъжка постъпка, цяла статия се пише. Евала на човека, че е от единиците мъже останали във футбола.