ФА може да наложи рекордна глоба на КПР

19:03
ФА може да наложи рекордна глоба на КПР
Елитният английски футболен клуб Куинс Парк Рейнджърс може да отнесе глоба в размер на 58 милиона британски лиги, след като наруши правилата на местната Футболна асоциация (ФА) за финансов феърплей. Това ще се случи дори след доклада от страна на отбора, че в сравнение с миналия сезон дефицита в бюджета на лондончани е драстично намален. 
 
Според "Дейли Телеграф", собствениците на клуба, водени от Тони Фернандес, са покрили задължения от над 60 милиона британски лири, но те са натрупани през завършилия вече сезон 2013/2014 и се смятат именно за него. Други загуби натрупват дефицита до 69.8 милиона лири, а позволените са 8 милиона. Това означава, че Куинс Парк Рейнджърс ще бъде глобен от ФА, а самата санкция се изчислява по системата "паунд-за-паунд". Тоест, колкото големи са загубите на клуба, толкова голяма ще бъде и глобата от страна на местния ръководен орган. 
 
Куинс Парк Рейнджърс се завърна в елита на Англия миналия сезон, като в предходната година загубите бяха 65.4 милиона лири. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AnfieldRoadL4
14.03.2015 00:02

И по-интересно догодина тези 58 млн. паунда допълнително ли ще се водят загуба? ФА нещо на по твърди субстанции са минали май...

kapitana123
13.03.2015 19:18

"...колкото големи са загубите на клуба, толкова голяма ще бъде и глобата от страна на местния ръководен орган." - бааа, то много блага работа да прибираш глоби, които сам определяш и после разпределяш.