Порто сгази Базел с 4:0 (видео)

23:46
Порто сгази Базел с 4:0 (видео)
Порто победи Базел с 4:0 на стадион "До Драгао" в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.

Главен съдия бе шведът Йонах Ериксон.

Домакините откриха резултата още в 14-та минута. Ясин Брахими преодоля Вацлик след майсторско изпълнение на пряк свободен удар. Топката бе поставена на границата на пеналта и халфът я прати в горния ляв ъгъл.

Отново Брахими бе намесен и във второто попадение на португалците. Той намери Ектор Ерера непокрит пред наказателното поле, а последният отправи красив параболичен удар и попадна в прегръдките на своите съотборници.

В 56-та минута Порто продължи лекцията си по това как трябва да се изпълняват преки свободни удари. Касемиро се разписа след елегантен удар от фаул. Кълбото попадна неспасяемо в горния десен ъгъл на Вацлик.

Петнадесет минути преди края Абубакар оформи крайния резултат, след като развинти централната двойка защитници на домакините, а след това преодоля стража на швейцарците с мощен удар от близка дистанция.

Последните секунди бяха белязани от факта, че ветеранът Валтер Самуел си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

С общ резултат 5:1 Порто се класира на четвъртфинал.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
11.03.2015 10:10

Порто и Монако(евентуално Арсенал) ще са най-желаните отбори на 1/4 финалите. Да показват стабилна игра,но срещу отбори от тяхната среда. И все пак си мисля,че Реал ще изтеглят Порто в другия тираж,ако искате си запияете това което пиша.

medno
11.03.2015 10:47

Разбира, се че на Реал ще им се падне възможно най- лекия жребии, та нали той е "произволен". Аз мисля, че Порто нямат шансове да продължат напред. Играят добре наистина, но Базел са толкова зле, че могат да победят само Лудогорец ... Т.е. те не са мерило и когато се паднат срещу голям отбор ще се види, че имат класа, но първенството им не е достатъчно добро, за да потдържат високото ниво, което практикуват испанци. Байерн, Ювентус, Челси, Барса и Реал според мен са отбори, които ще победят Порто в следващия кръг. Все пак успех на португалците, които са много симпатични и играят чист и красив футбол.

MultiRedFan
11.03.2015 00:55

Как е момчета, логнах се за да попитам какво стана с Данило? Някой има ли информация която да сподели? Дано да не е нещо сериозно и да е на крака възможно най-скоро. Пожелавам му здраве и късмет за напред.

marioooooooo
10.03.2015 22:09

Някой,ако узнае какво е станало с Данило,моля да сподели *sad*

fivooo
10.03.2015 22:27

Вратаря на Порто го нокаутира.

fivooo
10.03.2015 21:56

Уфф, то тая седмица са скучните мачове.