Намериха цаката на лъжливите нигерийски футболисти

17:47
Намериха цаката на лъжливите нигерийски футболисти
Нигерийската футболна централа и ФИФА намериха начин да разкрият как един нигерийски футболист лъже, че е по-млад, за да направи трансфер в голям европейски клуб.

Не са малко случаите, в които младите и перспективни африкански играчи будят съмнения в клубовете дали наистина са на годините, на които казват, че са.

Примерите са много, като случая на 18-годишният Обафеми Мартинс, който през 2002 година пристигна в Интер, както и с Гарба Лавал, който игра в Левски. До ден днешен не се знае наистина и със сигурност на колко години е Мартинс.

През последните години имаше още подобни случаи, а президентът на Нигерийския Футболен съюз Сани Лулу Абдулахи заяви днес, че в бъдеще ще се прави ядрено-магнитен резонанс на костите на играчите, който ще покаже точно на колко години е даден футболист. Лули заяви за "BBC":

"Ще правим ЯМР - предложение, което бе направено от ФИФА. Това е важно да се направи, така че всички ние да знаем на колко години наистина са играчите в нигерийския национален отбор."

Нигерия печели на три пъти световното първенство по футбол за играчи до 17 години - през 1985, 1993 и 2007 година, което още повече подклажда съмненията, че младите футболисти са много по-възрастни, отколкото казват.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация