Байерн Мюнхен: Не подстрекавайте Рибери да напусне, ще ви съдим!

12:48
Байерн Мюнхен: Не подстрекавайте Рибери да напусне, ще ви съдим!
Ръководството на Байерн Мюнхен реагира гневно на официалната декларация на организацията "ФИФПро", която наскоро обяви, че Франк Рибери може да напусне немския клуб през следващото лято за ниска трансферна сума, определена от спортен съд, който действа според правило 17 на ФИФА.

"Всеки, който подстрекава Франк да напусне клуба, ще бъде съден. ФИФПро е създадена, за да помага на професионалните футболисти да имат повече стабилност и да не мислят само за договори, трансфери и пари. Идеалната цел на организацията е да окуражава играчите да се съсредоточат най-вече върху самия футбол. А това, което видяхме в последните дни, беше чиста лудост, опит да се разклати верността на Рибери към нашия клуб", коментира президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Както е известно, наскоро Обединението на Професионалните футболисти подтикна Байерн да приеме някоя от огромните парични оферти за своята френска звезда сега, защото през следващото лято Рибери може да напусне клуба за около 14 милиона евро, ако играчът поиска в сила да влезе правило 17 на ФИФА.

Ако "Белязания", поиска това, то тогава спортен съд ще определи трансферната цена на футболиста и всеки заинтересован клуб може да я депозира и от Байерн няма да имат право да я откажат. Рибери не може да използва така нареченото правило "Уебстър" сега, тъй като той все още няма изкарани три сезона в настоящия си клуб.

Напомняме ви, че Челси, Реал Мадрид и Барселона искат крилото на мюнхенци, като "сините" и "Белия балет" дори отправиха оферти от по 60 милиона паунда за футболиста, но от ръководството на Байерн отхвърлиха тези предложения. Наскоро Бекенбауер оцени Рибери на 80 милиона паунда, колкото Реал плати за Кристино Роналдо.

Все пак, изглежда доста невъзможно "Кралския клуб" за втори път това лято да изкара подобна сума само за един играч, докато от Челси вече изглеждат доста по-пестеливи, след като финансовата криза удари по състоянието на Роман Абрамович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sufert
15.07.2009 15:00

Рибери е по-качествен футболист от Роналдо защо да се изръсят за него същата сума.

MB_KrisS
15.07.2009 14:58

Горките Байерн!!! Преди 3-4 години никой не смееше да ги пипне, а сега ги тъпчат в калта