Ръсел Кроу става собственик на Лийдс Юнайтед?

10:38
Ръсел Кроу става собственик на Лийдс Юнайтед?
Известният актьор Ръсел Кроу обмисля предложението да закупи британския футболен клуб Лийдс Юнайтед.

За това съобщи самият Кроу в "Туитър", след като фенове на Лийдс се обърнаха към него с молба да спаси някога славния, а сега затънал в дългове клуб. Което съвсем не е случайно, понеже Кроу е известен като голям фен на отбора.

"Кой счита това за добра идея?", написа новозеландският актьор в "Туитър". Сондажът на мнения стартира зле, тъй като първият последовател на Кроу се изказа категорично против. Впоследствие обаче заваляха постове, насърчаващи Кроу да купи любимия си Лийдс и по този начин даде шанс на отбора да изплува.

Сегашният собственик на Лийдс - италианецът Масимо Челино, е разследван за укриване на данъци в родината си. Поради тази причина Челино иска да се отърве възможно най-бързо от клуба, който напоследък му е в сериозна финансова тежест. В края на 2014 италианецът преговаряше с Red Bull, но до сделка не се стигна.

Лийдс понастоящем играе в Чемпиъншип (II английска дивизия). Отборът е 3-кратен шампион на Англия, има 3 купи на Асоциацията и една купа на Лигата. През 1975 г. Лийдс играе финал за КЕШ срещу Байерн Мюнхен, който губи с 0:2. Бяло-жълтата фланелка са носели легендарни футболисти като Ерик Кантона, Иън Ръш, Гордън Страхан, Гари Макалистър, Вини Джоунс, Роби Фаулър и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Drakoveca
26.02.2015 20:03

Помня като бях малък Барса игра един сезон в групите на Шампионската лига с Лийдс с така прочутия отбор наречен тогава "бебетата на О'лиъри". Много силен отбор бяха, дори мисля, че победиха в един от мачовете.

petko9305
26.02.2015 12:48

Ако Ръсел Кроу стане собктвеник на Лиидс и за няколко години се забелязва положителна промяна, то това ще е отбора на когото ще симпатизирам след Ман. Юнайтед *smile*

petko9305
26.02.2015 20:56

Не си прав в нищо. Дори Ман. Юнайтед, да изпадне в Чемпиъншип, аз пак ще ги подкрепям. То е едно такова чувство сякаш без този обор футбола няма да има значение за мен. Вярвам, че един клуб събира фенове в силните си времена и истинските фенове продължават да подкрепят отбора завинаги. Лийдс беше велик отбор навремето и със сигурност имаха голяма маса фенове. В момента те са слаби и се намират в по-долните дивизии, но пак имат фенове, обаче този път са по-малко защото останаха само истинските фенове. Тези истински фенове очакват деня когато отбора има отново ще бъде един от водещите отбори. И между другото golemiq_geshan е обяснил какво значи да симпатизираш. Знам, че по принцип Лийд са вечни врагове с Ман. Юнайтед, но това не пречи да ги подкрепям в определени ситуации. В случая бих им симпатизирал заради Ръсел Кроул, най-вече защото той е един от любимите ми актьори.

United_11
26.02.2015 19:46

Ние не се понасяме с тях, а той нашият щял да ги подкрепя... *silent**stop**nerd*

golemiq_geshan
26.02.2015 18:24

Положителна промяна не винаги означава да хвърлят чували с пари и да започне да ниже трофей след трофей ... Не виждам какво толкова иронизираш коментара му , при положение , че Лийдс е в ужасно положение , макар да взе някой друга късметлийска точка напоследък , да беше казал ако Лийдс влязат в Шампионската лига ще им симпатизирам , тогава да ... А и колко пари мислиш , че би вложил един актьор във футболен клуб , до колкото се сещам уелски клуб беше собственост на известна актриса , на която в момента не помня името , а отбора май беше Ланели или Рил и направи малко горни класирания и се сгромоляса накрая ...

aa2
26.02.2015 16:06

Викаш, ако е слаб отбора и няма успехи няма смисъл да го подкрепяш, нали?После се чудете защо ви казват, че сте фенове на трофеите.По-тъп коментар от твоя не знам дали някога ще видя, ще запаля една свещичка с надеждата да видя, но ти просто разби всички рекорди.

ApricotGarden
26.02.2015 12:09

Вече доста американци започнаха да се бутат във футбола. По-добре да се занимават с баскетбол и бейзбол и да не ни развалят хубавия спорт.

night_wolf1984
26.02.2015 14:38

Мда...прав си *smile*Сбърках ги с Мел Гибсън *smile* Новозеландец е *beer*

one2win
26.02.2015 14:31

Всъщност е новозеландец.

ApricotGarden
26.02.2015 13:02

Тогава да се насочи към крикет или австралииски футбол *joking* Всички поданици на английската кралица и американци са под общ знаменател.

night_wolf1984
26.02.2015 12:39

Всъщност той е австралиец *smile*

Pechenqgata
26.02.2015 11:46

Дано се намери спасение за този велик английски клуб!