Треньорът на Санта Хулия: До 20 ч. работим, от 21ч. тренираме

10:34
Треньорът на Санта Хулия: До 20 ч. работим, от 21ч. тренираме
Треньорът на Санта Хулия Патрисио Гонсалес бе любезен да отговори на всички въпроси на журналистите при пристигането на андорския шампион в София. Днес неговият тим се изправя срещу българския първенец Левски в първа среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" от 19:45 часа.


- Г-н Гонсалес, с какви очаквания идвате в България?


- Пристигаме тук освободени, защото ние нашата работа си я свършихме вече. Вие знаете, че сме аматьорски отбор. Имахме късмет при жребия и в първия кръг ни се падна съперник от нашата черга, който успяхме да победим. Преминахме един кръг и това е най-големият успех в андорския футбол. Разликата в класите между нашия отбор и Левски е голяма. Ние сме спокойни. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да не позволим на Левски да играе добре. Ясно е, че противникът разполага с много силни играчи, но ние искаме да ги затрудним максимално и да направим така, че да не се чувстват комфортно на терена. Така ще можем да минимизираме разликата в класите.

- В такъв случай можем да очакваме доста дефанзивна тактика от вашия отбор.

- Точно така. Не можем да тръгнем да се надиграваме. На добрите играчи им трябват пространства и ако се втурнеш напред и сбъркаш, веднага ще те накажат. Ние ще се опитаме да направим възможно най-малко грешки. Основната задача е да не допуснем ранен гол. Така те ще се поизнервят малко, а ние ще си вдигнем малко самочувствието.

- Тоест като миналата година срещу Черно море.

- Да. Тогава изпуснахме нещата в края, но все пак издържахме до 82-та минута без гол, при това с човек по-малко. Затова е важно да не пускаме ранно попадение, защото то ще успокои съперника и шансовете ни приключват.

- Промени ли се с нещо отборът ви за тази една година?

- Взехме 4-5 нови момчета, повечето от които ще играят срещу Левски.

- Може ли да се получи все пак някоя изненада?

- Ще бъде много трудно. За да стане това, трябва Левски да играе много зле, а ние да се представим на върха на възможностите си. Все пак ще се опитаме да извлечем благоприятен резултат - минимално поражение или равен. Ако сега ми предложат равенство, без да се играе мачът, веднага подписвам (смее се).

- Наистина ли сте казали, че Левски в България е като Реал Мадрид?

- Да. Аз съм баск и помня мачовете на ЦСКА с Реал Сосиедад от евротурнирите. В Испания знаем, че ЦСКА и Левски са нещо като Барселона и Реал.

- Какво можете да ни разкажете за себе си?

- 14 години бях професионален футболист. Както вече казах, аз съм баск. Роден съм в Сан Себастиан. Юноша съм на Реал Сосиедад. Играл съм за Албасете и Леванте в Сегунда дивисион. След това дойдох в Андора да завърша кариерата си. След това станах треньор. От 7 г. съм начело на Санта Хулия и най-хубавото е, че не сме пропускали сезон през това време, в който да не играем в Европа. Или УЕФА, или Интертото, или квалификации за Шампионска лига.

- Знаем, че всички играчи са аматьори, имаше ли проблеми с постоянната им работа за това пътуване до България?

- Всъщност имаше. При нас нещата не са толкова добре планирани, както в професионален клуб. Когато сме у дома, тренираме в 21,00, защото Андора е туристическа страна. Магазините затварят чак в 20,00 и след това се събираме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Qtagana
15.07.2009 13:51

от цска , кои голям играч е излязал , че ми се губи нещо , о ти под излязал имаш предвит взет на сила през комунизма ... извиняваи - играч несе става в отбора които си играл последно , а този в които си трагнал като играч !!!! некомпетентен чорбар !!! относно школите е видимо кои от 2та отбора има по добра ...
!!! ЛЕВСКИ !!! колкото до батков пумяр е да ... но томов е по-голям *wink* , да защитя тезата си ,че левски има по добрите юноши - този сезон ви бием 15 пъти в сички формации - факт! *devil*

botkata90
15.07.2009 11:53

хахаха да бре и юношки не са:> дава пример нещо такова от цска излизат игра4ите,ама за левски нз да са толкова богати при помяра Батков

TigerJK
15.07.2009 11:44

Дам, ЦСКА и Левски са като Барса и Реал, ама са на нивото на техните юношески формации *joking*