Рууни се извинил на вратаря на Престън за дузпата

15:08
Рууни се извинил на вратаря на Престън за дузпата
Вратарят на Престън Норт Енд Торстен Стъкман заяви пред в. "Сън", че след края на срещата между неговия тим и Манчестър Юнайтед капитанът на гостите Уейн Рууни му се е извинил за начина, по който спечели дузпа. 
 
Юнайтед победи третодивизионния си опонент с 3:1, като последното попадение за 20-кратните шампиони на Англия падна в 90-ата минута от 11-метров наказателен удар, спечелен и реализиран от Рууни. Повторенията обаче ясно показаха, че в ситуацията за нарушението в наказателното поле контакт между нападателя и вратаря на Престън няма. 
 
Според Стъкман, веднага след двубоя Рууни му е казал следното: "Съжалявам, но това беше шансът ми да спечеля дузпа. Трябваше да го използвам". 
 
В интервюто си за "Сън" 33-годишният страж добавя, че за него това не е дузпа и се съмнява, че, ако ситуацията е била в другото наказателно поле, съдията би отсъдил наказателен удар. Решението на Фил Дауд да посочи бялата точка предизвика вълна от коментари на Острова, в които се включи и националният селекционер Рой Ходжсън. Ходжсън защити действията на Рууни, като на въпроса дали капитанът на Англия е симулирал, отговорът му беше отрицателен. 
 
"Не, според мен. Той просто се предпази (скачайки над вратаря). Ако вие сте на мястото на съдията и нямате повторение пред себе си, не смятам, че бихте помислили, че това не е дузпа. Вратарят подходи с двата крака напред, а Уейн вече прокара топката зад него", коментира селекционерът на албионците. 
 
Тълкуванието на правилника в такава ситуация показва, че ако действията на Рууни са били предпазни, то дори и при липса на контакт съдията трябва да отсъди нарушение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
18.02.2015 20:01

Манчу с години държат Ашли Йънг само заради лястовичките с които спечели толкова дузпи а сърчу го защитаваше, защото в края на сезона беше важно класирането.
Това на Руни си беше чиста лястовичка и му прави чест, че макар и късно си е признал пред вратаря ... игра е мамка му ... или биеш или не. Другото отива на заден план.
Относно Рой, тоз е толкова двуличен, че неговото мнение е последното, което ще взема под внимание. Сигурен съм, че от другата страна друго щеше да говори.
Спомням си мача на ЦСКА с Фулъм. ЦСКА водеше с 1:0 и след нарушение за нас в нашата половина, когато нашите спряха игра и очакваха ингилизите да изритат в тъч за да влезат докторите, че нашийо много силно изрева ... ония продължиха и вкараха гол и мача завърши 1:1
Ройчо, като тренер вместо да каже нашите не разбраха или нещо такова, той се подсмихна и каза, че нарушение нямало.
Нарушението наистина беше съмнително, но и Ройчо и чест са две различни неща*wink*

Notlike
19.02.2015 11:41

Тоя боклук Ройчо за отрицателно време щеше да вкара Ливърпул и в Чемпиъншип...

night_wolf1984
18.02.2015 20:42

Мда и фулъм после играха финал с Атлетико....Спомням си този момент*smile*

ceco06
18.02.2015 18:55

абе нямаше ли вече въведено правило за повторение 1-2 пъти по време на мач, ако мениджъра поиска такова за спорна ситуация? нещо такова бях чел в началото на сезона, вече колко е истина и дали важи...
иначе Рунката не за първи път се мята и печели смешни дузпи за отбора си, ако беше латинос обаче надали щеше да ги получава така лесно *party*

kapitana123
18.02.2015 23:43

...или ако беше в друг отбор

ApricotGarden
18.02.2015 19:13

Това би била добра идея. Нещо като ястребовото око при тениса.

rokera_henry
18.02.2015 17:45

Просто.. Фил Дaуд.. нaтaтък коментaрa е излишен..

aa2
18.02.2015 15:56

Ако за такива влизания се дават дузпи то аз лично очаквам на мач да има поне по 5-6 дузпи.Колко по-груби(но чисти) влизания сме виждали, за които не се свири дори фаул, а на тях им дадоха дузпа.Ходжсън явно се прави на тъп и се мъчи да защити един от футболистите си, но и той самия знае, че това е адски смешна дузпа.
''опитва да се предпази'', ми дай тогава на всяко влизане с шпагат да се дават нарушения+картони, а?