Литекс загуби първата си контрола в Турция

21:52
Литекс загуби първата си контрола в Турция
Литекс загуби с 0:2 от Марибор в първата си контрола на турска земя. Оранжевите могат да съжаляват, тъй като с показаната игра особено през първата част не заслужаваха да загубят. Макар в редиците на ловчанлии да липсваха 4-ма национални състезатели плюс контузения Джордан, те се противопоставиха на участника в тазгодишното издание на ШЛ и при повече концентрация и късмет можеха да отбележат и голове в своя полза. 
 
Момчетата на Красимир Балъков организираха до почивката няколко добри атаки, но им липсваше повече прецизност и точност в завършващия удар. Особено активен беше колумбиецът Асприля, който трудно беше удържан от противника, а Ханданович спаси два негови удара. Отделно обстрел към вратата опитаха Бумал, Руменов и Антон Недялков, но без успех.
 
През втората част словенците се активизираха и започнаха по-агресивно да атакуват вратата на Баривиера. Чак в 69-та минута, обаче, те успяха да открият резултата и то от малко пресилена дузпа, отсъдена от грузинския рефер при единоборство на И. Горанов в наказателното поле. От наказателния удар Вършич не трепна и вкара за 1:0. В 76-та минута Лука Захович излезе сам срещу Баривиера и с техничен удар покачи, оформяйки крайното 2:0 в мача.
 
 
1:0 69′ Вършич (д)
 
2:0 Захович
 
Марибор: Ханданович, Мейац, Шулер, Вилер, Бохар, Дервишевич, Мертел, Вършич, Волаш, Менди РЕЗЕРВИ: Котман, Пушавер, Хотич, Шалалич, Вуйчичич, Филипович, Крамарич и Захович
 
Литекс: Баривиера, Божиков, Горанов, Гълъбов, Перез, Цветков, Бумал, Недялков, Руменов, Асприля, Ангелов РЕЗЕРВИ: Минчев, Колев, Георгиев, Ивайлов 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация