Ботев отстъпи на Гурник в първата си контрола

18:55
Ботев отстъпи на Гурник в първата си контрола
Ботев Пловдив загуби с 1:3 от Гурник Забже в първата си контролна среща от лагера в Турция. Канарчетата показаха различно лице през двете полувремена, след като преди почивката бяха по-активният отбор и пропуснаха няколко отлични положения, а в последния половин час от срещата дадоха инициативата на противника.

През първото полувреме Ботев затрудни максимално своя противник с разнообразните си атаки и агресивната си игра при отнемането на топката. Жълто-черните създадоха, но и пропуснаха четири страхотни голови възможности, преди да се стигне до бурния завършек на полувремето, когато в рамките на седем минути, от 38-ата до 43-ата, двата отбора си размениха първо по една греда, а след това и по едно попадение.

Първата чиста ситуация се откри пред Момчил Цветанов още във 2-ата минута. След многоходова атака на жълто-черните топката стигна до крилото, който шутира силно от упор, но вратарят на Гурник успя някак да опази вратата си суха. В 16-ата минута след бърза комбинация по десния фланг между Данчо Христов и Цветанов, последният върна топката към Мариян Огнянов, който обаче стреля неточно покрай десния стълб на вратата.

До 20-ата минута Гурник успя да стигне само до няколко статични положения, при които Адам Стаховяк и защитата пред него действа безупречно и не допусна заплаха. Първият шанс за поляците дойде след неразчетен шпагат на Инез, който позволи на Лукаш Мадей да навлезе опасно в наказателното поле и да центрира прострелно, но за щастие не се намери негов съотборник, който да засече топката.

В 23-ата минута, след центриране на Огнянов от корнер, Пламен Николов се извиси в наказателното поле и стреля под гредата, но в обсега на вратаря, който закова в ръцете си.

Шест по-късно канарчетата пропуснаха нова отлична възможност, след като Томаш Иршак разсече защитата с подаване през центъра, което изведе Момчил Цветанов в отлична позиция, но крилото на Ботев не овладя добре топката и пропусна открилия се шанс.

В 38-ата минута Цветелин Чунчуков направи пропуска на мача, след като уцели лявата греда на опразнената полска врата. Нападателят получи пас от Милен Гамаков, който осъществи успешна преса пред пеналта на Гурник, след което поднесе топката на Чунчуков, но той пропусна да изведе Ботев напред.

Минута по-късно Гурник също записа греда в актива си, след техничен удар на Шипчак и намеса на Адам Стаховяк, който отклони топката в десния страничен стълб.

В 42-ата минута канарчетата позволиха на Конрад Новак да получи топката сам срещу Стаховяк в наказателното поле. Халфът на Гурник шутира силно, Стаховяк успя да отклони удара, но топката срещна страничната греда и премина голлинията - 0:1.

Само минута по-късно Ботев успя да изравни резултата след добре организирана атака и гол на Милен Гамаков, който бе намерен на празна врата от Божидар Васев.

На почивката в игра за Ботев се появиха Михаил Иванов, Даниел Златков и Иван Цветков, докато отборът на Гурник излезе с изцяло нова единадесеторка.

Първият шанс след почивката се откри отново пред жълто-черните. След двойно подаване между Мариян Огнянов и Божидар Васев последният центрира по земя, но защитник в червено изпревари Момчил Цветанов точно преди да отправи удар. В 55-ата минута Михаил Иванов спаси силен удар на футболист на Гурник.

В следващите минути в игра за Ботев се появиха Росен Колев, Филип Филипов и Християн Казаков.

След 60-ата минута грешките в играта на жълто-черните зачестиха, което позволи на Гурник да вземе надмощие и да създаде няколко опасности пред вратата на Мишо Иванов.

В 67-ата минута грешка при изнасянето на топката от страна на „жълто-черните“ позволи на противников футболист да се откъсне в наказателното поле, където бе фаулиран от Даниел Златков. Съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Мариуш Магерас за 1:2.

В 76-ата минута Гурник увеличи преднината си с гол отблизо на Войчех Учак. Канарчетата проспаха странично хвърляне, довело до пробив по фланга и пас на празна права за 1:2.

10 минути преди края на срещата Ботев записа втора греда на сметката си, след като удар на Иван Цветков от фаул кацна върху напречния стълб.

Съставът на Ботев:

Адам Стаховяк (46' Михаил Иванов), Йордан Христов, Роман Инез (46' Даниел Златков), Пламен Николов (61' Росен Колев), Лазар Марин, Томаш Иршак, Милен Гамаков, Мариян Огнянов (78' Станислав Дрянов), Божидар Васев (64' Християн Казаков), Момчил Цветанов (64' Филип Филипов), Цветелин Чунчуков (46' Иван Цветков)

Следващата контрола е на 6-ти февруари от 15:30ч. срещу казахстанския Акжейк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация