Петев: Защо Румъния може, а ние не?

14:43
Петев: Защо Румъния може, а ние не?
Националният селекционер на България Ивайло Петев е разочарован от клубовете, които не пуснаха повиканите футболисти за контролата с Румъния на 7 февруари. Датата е неофициална, заради което голяма част от титулярите не бяха пуснати в представителния тим, за да не им се наруши подготовката.

Петев не е обиден на колегите си, но заяви пред "TV7", че България е над всичко.

"Липсата на официална дата е основният проблем да се получат такива ситуации, но ние няма какво да направим. Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и футболният съюз не можем да направим нищо. Естествено, че разчитах на подкрепа. Някои от клубовете ме подкрепиха, други имат доводи да се случат различни неща. Въпросът е защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината? В състава на Румъния има седем играчи от Стяуа. Националният отбор е национална кауза и всички трябва всички да работим за него", каза Петев пред репортери на летище "София".

Селекционерът и група от 7 играчи заминаха днес, 3 февруари, за Анталия. На място ще се присъединят и останалите повикани.

"Никак не съм спокоен. Вчера отпаднаха още двама от състава и на тяхно място трябва да вземем нови хора. Нормално приемам нещата. Ситуацията дава шанс на момчета, които може би нямаше да попаднат в групата. Ще работим с тези хора, които съм повикал и се надявам, че ще се представят достойно срещу Румъния. Не се чувствам обиден на никой от моите колеги. Така са преценили, така са постъпили. Тук не сме да се сърдим и обиждаме, а да вършим работа", коментира още Ивайло Петев. По отношение на капитана Ивелин Попов, селекционерът каза: "Не знам дали ще се появи на лагера в Турция. Имаме писмо от неговия клуб, с което не му позволяват да играе в този мач. Разговаряхме доста с него, но няма как да ви кажа какво си казахме. Дали ще има нов капитан, ще видите на 28 март на мача срещу Италия", каза още Петев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

d3_
04.02.2015 00:59

То на "Айде да поритаме на полянката в Румъния" и аз няма да се навия ...

Kalinho
03.02.2015 17:57

Къде се подготвя даден отбор? Едно е да си на 40 км друго е на няколко хиляди километра. А и има отбори които играят с по 10 чужденци титуляри не ги бърка и 10 играча да пуснат ама ако 6-7 от 11 играча ги няма за каква подготовка говорим. Другото е въпроса за какво ни е тази контрола с реално сбор от втория и третия отбор на България. Ако беше официален мач или официална дата нека тогава вика всички.

rostislav.kovachev
03.02.2015 17:47

Малко ми е кофти, защото най-се дразнех на чичовото, че не пускаше лудогорци в състава, а сега вече имаме 6-ма национали и няма как да им жертваме подготовката на всичките...***!
Безспорно буди недоумение, още повече, че аз поне все още тая надежди за положително развитие в национала и мача с Италия е Рубикон, според нац. селекционер.
Според мен 3 точки аванс за ЦСКА не са чак толкова много, но щом ръководството чак толкова се е притеснило за шампионската титла, значи се очаква инфарктен сезон.

Всяко зло за добро, успех на националите и най-вече на принудително повиканите!

Chelsea86
03.02.2015 17:17

Спомням си, че миналата година за европейските квалификации за младежи ЦСКА също не пусна част от юношите си, а Левски го направиха въпреки, че предстоеше вечно дерби и точно Левски използваха повече юноши в групата си... Сега датата е неофициална и нито един отбор не е длъжен да пуска футболистите си. Сигурен съм, че ако имахме такива в топ първенствата, отборите им нямаше да ги пуснат точно за неофициална контрола където някой може да се контузи... Вие сте се захванали с другите отбор за неофициална дата...
Миналата година когато всички отбори от нашата група играеха контроли, нашите хубавци си почиваха и се сетиха чак сега.
Напротив, даже сега така е много по-добре за Петев. Хубавците от квалификациите всички ги знаем какво могат... Време е сега да извика футболисти които не са получавали шанс за да видим всички дали заслужават шанс и занапред. *wink*

slavcho.slavchev.7
03.02.2015 16:52

Теи като националната кауза едва ли не са най-важните и са над националния отбор са отказали !!! Я да махнем тоя смотан нац химн .От сега нататъкнационалния химн ще .И само Разград оле и само Разград оле, и само Разград обичаме те !. Атака, атака, зелените в атака. Има ли Лудогорци ? Има!Кой не скача и не пее той за Разград не милее !Кои са вашите любими ?

Big_Ivan017
03.02.2015 16:14

Може би, защото при тях кадърните треньори едва ли са 2-3 човека, както при нас! *lol*

ded_men
03.02.2015 16:12

За мача с Италия да се извикат пак същите футболисти които ще играят срещу Румъния, и без това няма какво да губим /дали ще паднем с 1 или 5/ но да започне обновяване на отбора и да се покаже на тези така наречени звезди /президенти/ на българския футбол, че може и без тях.

sundza
03.02.2015 15:02

Защото всички оставиха господата от Лудогорец да се вземат много на сериозно, да се мислят за по-велики от всичко и всеки и да си вярват, че националната кауза не се казва България, а Разград. За такива особи като вас, г-н Дерменджиев, има само една дума - предатели.

sundza
04.02.2015 09:42

Вече съм абсолютно сигурен, че в Лудогорец няма българи. И нещо не си ме разбрала, миличка. Досега съм поздравявал Лудогорец за всеки един успех без капка сарказъм. Когато един отбор не е във форма (както е при моя отбор в момента) е нормално да се викат по-малко или въобще да не се викат футболисти за националния и в случая няма за какво да ме е яд. Но ако викнат футболисти на Левски и те не отидат също няма да ме е яд. Ще ме е срам!

raliza074
03.02.2015 23:30

Нали в Лудогорец нямаше българи? Просто става смешно, а по-важното и досадно начина по който извъртате нещата *lol*. Първо ги хулите, че нямат българи, после видиш ли, че били предатели, че ни си пускали българите *lol*. Смешно е. Да бях на мястото на Дерменджиев и аз нямаше да ги пусна. Докато слагате вашия отбор в центъра и не гледате реално на нещата ще е така. Цялата истина се корени в това, че ви е яд, че някой успява, всичко друго е последващо.. Да живее българинът.

sundza
03.02.2015 16:46

Сигурно си прав, но тук въпросът е, че колкото футболисти бяха повикани от другите отбори - толкова и отидоха. Петев казва, че 7 са повикани от Стяуа и 7 отиват. Само другарите от Лудогорец са специални. И съм съгласен с ded_men - който не се е явил - аут от националния. Да играят нови момчета, на които националния отбор и България съм и по-важни от някакви проекти.

dani_chelsea96
03.02.2015 15:40

в ЦСКА и ЛЕВСКИ и др.е пълно с чуждистранни боклуци,а талантите на България с по ''В'', ''Б'' групи и нищо не става