В съблекалнята Кристиано не смее да се надува

17:32
В съблекалнята Кристиано не смее да се надува
Мануел Пелегрини е човекът, който бе избран от Флорентино Перес да поведе новия звезден Реал Мадрид към позабравената слава. Бившият наставник на "Виляреал" на пръв поглед има лесна задача, след като в отбора дойдоха най-добрите играчи в света. "Ас" успя да убеди скромния спец за кратко интервю, поместено в "Новинар", в което Пелегрини говори за обстановката в съблекалнята, целите пред отбора, селекцията и светлината на прожекторите.

- Вече близо месец сте начело на Реал, а от няколко дни започнахте с тренировките. Как намирате играчите?

- Впечатлен съм. Личи си, че става въпрос за много големи футболисти. Доволен съм, че има строга дисциплина, тъй като всички идват след дълга ваканция, но по нищо не им личи. Още в първия ден започнахме със сериозните натоварвания.

- Безценен ли е Шаби Алонсо, че толкова дълго време не може да бъде привлечен от Ливърпул?


- Не е безценен, но е много важен за Рафа Бенитес. А ако той не иска да го пусне, много трудно ще бъде осъществен трансфер. Шаби би паснал идеално на тактическата ни схема, но засега шансовете да дойде при нас не са големи.

- В момента тренирате 29 играчи, като тепърва към отбора ще се присъединят и националите на Испания и Бразилия, които имат по-дълга почивка заради участието им в Купата на конфедерациите. Това проблем ли е?

- Неудобно е, защото групата наистина е голяма. Шефовете искат от мен бързо сработване на отбора, но това няма как да стане, защото не знам с кои играчи ще разполагам за новия сезон. А това вече е проблем. Сами се сещате, че не е нормално с първия отбор да тренират 35-40 играчи. От друга страна, пък няма как да забраня на някого да тренира, той си има договор с клуба и е неморално да го изгоня при юношите или в дублиращия отбор.

- Поставили ли сте си краен срок, в който да избистрите състава?

- Да, до 27 юли всичко трябва да е уточнено. Тогава се завръщат испанските и бразилските национали и искам всичко да е наред.

- Имате ли нужда от още играчи?

- В защитна фаза всичко е наред, за там няма да взимаме други попълнения. В атака всичко също е приключило. Все още обаче търсим двама вътрешни халфове и едно крило, които до края на месеца трябва да бъдат привлечени.

- Какъв ви се стори Кристиано Роналдо, след като се запознахте на първата тренировка?


- Съвсем нормален. Дойде заедно с няколко съотборници на заниманието, постоянно е обграден от хора. Не спира да се смее и по всичко личи, че е щастлив. В съблекалнята не смее да се надува. Защото знае, че там неговата дума не е най-тежката. Не знам отстрани защо изглежда, че е недосегаем, в действителност е много спокоен и лъчезарен.

- Защо не присъствате на официалните представяния на новите попълнения?

- Не мисля, че е редно. Те се правят за феновете и медиите, аз не изпитвам желание постоянно да съм под прожекторите. Аз искам да работя, не да позирам.

- Кое е нещото, което най-много ви изненада в Реал?


- Много чак да ме е изненадало - не, защото аз вече 5 години работя в Испания. Единственото по-различно е, че във Виляреал целите не бяха толкова високи. Сега трябва да се борим за всички възможни трофеи.

- Ще запазите ли Уесли Снайдер в отбора, тъй като той не иска да си тръгва, а от ръководството го натискат?

- Уесли е много добър играч и има нужните качества, за да играе в "Реал". Желанието ми е да го задържим.

- Каква е обстановката в съблекалнята?

- Не вярвайте на всичко, което чувате, защото повечето са пълни измислици и глупости. В съблекалнята има наистина огромни фигури, които знаят за какво са в клуба и какво се иска от тях. Така че няма проблем, всичко е спокойно.

- Имате ли шанс да се преборите с тоталната доминация на Барселона?

- Има, но ще е много трудно. Феновете очакват от нас, едва ли не, да спечелим всички мачове. Това е несериозно. Все още не сме някакъв суперотбор, който да мачка наред. Основна цел за мен е Шампионската лига, където Реал загуби позиции в последните години. Там си проличава дали наистина си голям отбор.

- Има ли сигурни титуляри на базата на трансферната им цена?


- Не, естествено. Няма да се робува на имена. Както казах вече - няма някой в отбора, който да е по-специален от останалите. Това е хубавото на големия тим - че винаги има конкуренция и никой не е сигурен дали в следващия мач ще е титуляр.

- Колко време ще ви е нужно, за да видите този Реал, който искате?

- Конкретни срокове няма. Този Реал, който искам да видя, ще трябва да печели трофеи. Затова ако в края на сезона сме обогатили клубния музей - значи целта е постигната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
14.07.2009 08:16

Махнаха Канаваро ,взеха Албиол *sick* Тази година защитата ще им е още по-зле.Нищо няма да излезе от този Реал и с нетърпение чакам 1/8 или 1/4 финала на Реал ,където ще ги отсрани далеч "по-скромен" отбор като Арсенал , Милан или Волфсбург *joking* Тогава ще се смея мнооого *wink*

RONALDO_Pavel_6
14.07.2009 05:05

Ех завист ,завист ,Реал ще мачка тази година ,Съжалявам много *party* *smile* *wink* *devil*

sasho_kg
13.07.2009 19:12

Аз лично съм на мнение че Реал трябва да вземат поне ляв защитник тъй като до колкото разбрах искат Хаинзе да се маха а не виждам друг дето по го бива да играе там. Колкото до Шаби Алонсо искам да дойде в Мадрид

Cris_7
13.07.2009 18:29

Верно си е Alcaida малките отбори ще ги чупат *joking* БАРСА THE BEST !

Alcaida
13.07.2009 17:48

"В защитната фаза всичко е наред - няма да взимаме нови попълнения" *lol* Хахаха, отбори като Хетафе, Херес, Хихон ще ви тупат като брашнян чувал на контра-атаки *joking* Кво ли остава за Барса