Юношите на България се наложиха над Турция

18:56
Юношите на България се наложиха над Турция
Юношеският национален отбор до 17 г. победи с 1:0 тима на Турция U-17 в контрола, която се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

В началото двата отбора се опознаваха и играеха по-предпазливо, като първата реална ситуация бе в полза на България. Валентин Йосков бе изведен зад отбраната, но вратарят на гостите го изпревари и изчисти топката. Действията се развиваха основно в в средата на терена, като борбата бе за всяка топка, но липсваха удари към двете врати. В 28-та минута България спечели ъглов удар. След центриране на Алекс Боримиров, отбраната на турците не успя да изчисти топката, като най-съобразителен бе Георги Русев, който с прецизен удар реализира за 1:0. До края на полувремето имаше една опасност пред нашата врата. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но топката излезе в аут.

През второто полувреме настъпиха промени и в двата състава. България започна да играе по-директно, по-смело и настъпателно. Топката се изнасяше бързо към противниковата половина и положения пред вратата на турците не липсваха, но нямаше реална заплаха за отбелязване на втори гол. Гостите отговориха с няколко мълниеносни атаки, но Илиян Узунов бе внимателен и пресичаше всички дълги подавания зад отбраната ни. След бързо развила се атака с едно докосване, последва центриране за гостите. Онур Демир засече топката, но Илиян Узунов успя да я избие с чудесен рефлекс. Последваха няколко опасни центрирания от нашите играчи, но и стражът на турците се представи на ниво и не допусна втори гол във вратата си.

Ето и мнението на селекционера Александър Димитров след края на срещата:

"Турция е достоен противник, а ние имаме още пропуски в играта и в двете фази, върху които трябва да поработим. След почти три седмици завършваме подготовката с победа на фона на физическата и психическата умора. Този успех е за самочувствието на момчетата, които са много изпълнителни. Ще работим в сътрудничество с клубовете, за по-добрата подготовка на играчите", коментира Димитров.  

С този двубой приключи първата фаза от подготовката на отбора ни за предстоящото "Евро 2015" (6-22 май), на което страната ни ще бъде домакин. Тимът ни бе последователно на лагери в Правец, Сандански, София и Благоевград, като записа четири победи над Славия U17 с 3:0, Пирин U17 с 6:1, Литекс U17 с 3:0 и Турция U17 с 1:0.

Съставът на България през първото полувреме:

Даниел Наумов, Матео Стаматов, Петко Христов, Кристиян Славов, Димитър Савов, Ивайло Климентов, Георги Янев, Асен Чандъров, Георги Русев, Валентин Йосков, Алекс Боримиров

Съставът на България през първото полувреме:

Илиян Узунов, Павел Головодов, Мартин Симеонов, Асен Ташолов, Димитър Савов, Светослав Ковачев, Кристиян Събев, Илиян Стефанов, Георги Русев, Тонислав Йорданов, Росен Христов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
29.01.2015 19:18

Идат като тигри,бягат като овци и пак се завръщат Българи орловци.Браво,бе лъвчета*smile**beer*