Тодоров: Ботев дължи 250 хиляди евро на ЦСКА за Анисе

15:47
Тодоров: Ботев дължи 250 хиляди евро на ЦСКА за Анисе
Ръководството на ЦСКА иска от Ботев Пловдив да заплатят 250 000 евро, като причината е трансфера на Абел Анисе.

"Многократните ни сигнали към БФС и двата клуба Ботев и Лудогорец удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка. Казусът е следният: на 26.06.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев Пловдив за сумата от 70 000 евро. В договора има изрична кауза, която дава правото на 50% от следващ трансфер. Сумата трябва да дойде в ЦСКА. В точка 1.5 в договора пише, че сумата трябва да бъде преведена на продавача, а това сме ние. Това трябва да стане в срок от 14 дни. Знаете, кога е сключен договорът за продажба между Ботев и Лудогорец. По наши данни става дума за договор на стойност 500 000 евро. Т.е. на ЦСКА по този трансфер се дължат 250 000 евро", заяви изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров.

"Това е идентичен случай с продажбата на Чочев, при който ние дължим сума на отбора от Етрополе. С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи в БФС, както и Лицензионната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки. Говорих с Борислав Попов, който е изпълнителен директор - глас в пустиня. Той се съгласи с всички наши аргументи, но реакции от футболния съюз не последваха. Ботев Пловдив отказват да ни заплатят дължимата сума. Мотивът е, че нямаме право на тези средства. Чрез лицензионната комисия можем да си вземем парите, стига те да реагират адекватно. Ако не - съдебен път. Всеки един лев е важен за ЦСКА в този момент. Не може знайни и незнайни футболисти да ни съдят за 400-500 000 евро, а ние да не можем да си получим средствата, които ни се полагат по договор. Аз искам правдата да възтържествува", каза още Тодоров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

slavcho.slavchev.7
28.01.2015 10:14

Договора си е договор 50% от следващ трансфер на анисе 250 хил евро ??? Време е бфс си върши работата , както хората задължават цска да плаща дълговете оставени от титан така и останалите ще плащат дължимото на цска !!!! А на господина най-отдолу ще кажа че е донякъде прав все пак ако информацията е вярна мерсин за изплатили 600 хил евро задължения и би трябвало досега Томов да се разплатил за чочев все пак това бе голяма услуга от страна на димитров !!!!

stimulant
27.01.2015 20:46

милея за ЦСКА с цялото си сърце, и Сашетата са ми адаши, ама нека първо ние да си оправим версиите, а пък после ако трябва ще съдим до дупка, но поне тогава ще имаме моралното право да го направим.

stimulant
27.01.2015 20:43

разбирам да искаме парите, които ни се полагат по договор, ама при положение че ние също имаме да даваме на етър пари от трансфер вече става не смешно ами не знам какво. както ние можем да ги съдим така и нас могат да ни осъдят за Чочев, така че хайде първо да изчистим задълженията и тогава с претенциите и пресконференциите за дължими суми и прочие.

gordon_shumway
27.01.2015 22:39

Пич, ЦСКА е във финансова криза и то голяма. Ако не ни връщат парите, които ни дължат как по дяволите очакваш ние да се разплатим. Ти ли ще ги извадиш от джоба си? Хайде, мисли малко преди да пишеш!