Азаренка изхвърли Вознячки от Аустрелиън Оупън

14:06
Азаренка изхвърли Вознячки от Аустрелиън Оупън
Беларускинята Виктория Азаренка спечели битката на бившите номер 1 в Мелбърн, след като победи Каролине Визнячки с 6-4, 6-2 в мач от втория кръг.
 
Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия направи много слаба 2014 година, което доведе до изпадането и извън топ 40 на световната ранглиста. Късата клечка в първия за годината турнир от Големия шлем изтегли 8-та поставена в схемата Вознячки и тя трябваше да се изправи срещу Азаренка още във втори кръг. 
 
Представителката на Беларус бе много по-стабилна днес и не остави шансове на датчанката, като проби подаването ѝ пет пъти, за да стигне до успеха след час и 38 минути. 
 
В следващия кръг шампионката от 2012 и 2013 година ще срещне чехкинята Барбора Захлавова Стрицова, дока Вознячки се превърна във втората голяма жертва от началото на турнира, след като 5-та поставена Ана Иванович отпадна още в първи кръг.
 
При мъжете световният номер 1 Новак Джокович се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като победи руснака Андрей Кузнецов с 6-0, 6-1, 6-4.
 
Четирикратният шампион бе в топ форма днес и проби цели 7 пъти съперника си, за да стигне до крайния успех след час и 24 минути. Той реализира 8 аса, 28 печеливши удара и допусна 19 непредизвикани грешки. За място на осминафиналите Джокович ще спори с Фернандо Вердаско или Го Соеда.
 
За третия кръг се класира и миналогодишният шампион Стан Вавринка. Швейцарецът срещна сериозна съпротива от Мариуш Копил в първите два сета, като имаше нужда от два тайбрека, за да ги вземе. В третата част нивото на игра на румънеца спадна и Вавринка успя да стигне до крайното 7-6(4), 7-6(4), 6-3 след 2 часа и 16 минути. В следващия кръг той ще срещне финландеца Ярко Ниеминен, който победи Матиас Бакингер в три сета.
 
Поставеният под номер 5 в схемата Кей Нишикори също стигна до трети кръг. Японецът загуби първия сет в двубоя си с Иван Додиг с 4-6, но след това се мобилизира и взе следващите три части със 7-5, 6-2, 7-6(0). Следващият му съперник ще бъде Стив Джонсън. Американецът записа чиста победа над 30-ия поставен Сантяго Хиралдо.
 
За третия кръг се класираха още Жил Симон, Фелисиано Лопес, Джон Иснър, Гийермо Гарсия-Лопес, Жил Мюлер и Васек Поспишил. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация