Юношите до 17 г. победиха Пирин U-17 с 6:1 в учебна игра

16:57
Юношите до 17 г. победиха Пирин U-17 с 6:1 в учебна игра
Юношеският национален отбор до 17 г. победи с категоричното 6:1 тима на Пирин (Благоевград) U-17 в учебна игра, която се проведе на стадион „Спартак“ в Сандански, където тимът е на подготвителен лагер. Играчите ни бяха разделени на два различни състава във всяко от полувремената, а тримата ни вратари - Даниел Наумов, Димитър Шейтанов и Илиян Узунов записаха по 30 игрови минути в срещата.
 
Играта беше равностойна в началото на двубоя, като темпото бе високо. Националите ни създадоха няколко положения, които бяха неутрализирани от вратаря на Пирин. 20 минути след началото на мача, България поведе в резултата. Тонислав Йорданов беше изведен зад защитата на съперника и с акробатично изпълнение реализира за 1:0. Малко след това футболистите ни вече водеха с 2:0. Алекс Боримиров центрира от корнер, Тонислав Йорданов изпревари защитник на Пирин и отклони топката към Росен Христов, който я засече във вратата от непосредствена близост. В края на първата част резултатът стана класически. Националите ни организираха бърза атака, която Павел Головодов завърши с гол.
 
През второто полувреме съставът на България се смени изцяло. Тимът ни засили натиска над съперника и доминираше на терена, като играта се пренесе изцяло в половината на Пирин. Това доведе до нов гол в полза на футболистите ни. Валентин Йосков вкара за 4:0. След грешка в отбраната на България, играчите на Пирин успяха да върнат един гол. Още в следващата атака националите отново възстановиха разликата от 4 гола, след като Илиян Стефанов бе точен за 5:1. До края на двубоя възпитаниците на Александър Димитров продължиха да играят на високо темпо, да комбинират добре по между си и да създават положения пред вратата на Пирин, като успяха да реализират нов гол. В последната минута на срещата Валентин Йосков отбеляза второто си попадение в мача за крайното 6:1.
 
Това е втори подготвителен лагер за тима под ръководството на Александър Димитров. Първият се проведе в Правец през декември миналата година, като включваше една контрола срещу Славия U-17, която юношите спечелиха с 3:0.
 
Както е известно отборът ни ще участва на "Евро 2015" (6-22 май), на което страната ни ще бъде домакин.
 
Съставът на България през първото полувреме:
 
Даниел Наумов - Димитър Шейтанов, Атанас Ташолов, Павел Головодов, Мартин Симеонов, Мариян Димитров, Радослав Димитров, Ивайло Климентов, Алекс Боримиров, Георги Русев, Тонислав Йорданов, Росен Христов
 
Съставът на България през второто полувреме:
 
Димитър Шейтанов - Илиян Узунов, Петко Христов, Кристиян Славов, Валери Христов, Димитър Савов, Фабиен Георгиев, Георги Янев, Илиян Стефанов, Валентин Йосков, Светослав Ковачев, Асен Чандъров 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация