Националите по футзал направиха реми с Дания

20:52
Националите по футзал направиха реми с Дания
Националният отбор на България започна тази вечер с равенство 2:2 (0:1) срещу отбора на Дания участието си в квалификационния турнир за европейско първенство по футзал, на който от днес до 17 януари Благоевград е домакин.

Турнирът се организира от УЕФА със специалното съдействие на община Благоевград, а всички мачове се играят в зала "Скаптопара". Българските национали допуснаха в началото на срещата гол на Йоргенсен и въпреки натиска, който упражниха, не съумяха да изравнят до почивката. Второто полувреме датчаните вкараха още едно попадение и поведоха комфортно с два гола.

Съставът на България обаче реагира адекватно, атаките на българите дадоха резултат и с два гола на Даниел Димов заличиха пасива и стигнаха до 2:2. За победа не им стигна време, след като в последната минута на двубоя датският вратар отрази три удара на българските нападатели.

В първия двубой, игран днес следобед, националният състав на Гърция победи с 3:0 отбора на Гибралтар.

В четвъртък един срещу друг ще застанат отборите на Дания и Гърция от 15:00 часа и Гибралтар - България - от 18:30 часа.

След почивния ден - петък, в събота от 17:00 часа е мачът Гибралтар - Дания, а от 19:30 часа Гърция - България.

Победителят от квалификационния кръг ще получи правото да играе в следващ турнир, който ще определи участниците в европейското първенство.

Входът през всички дни е свободен за любителите на футбола в зала, съобщиха от община Благоевград, която за втори път е домакин на подобен евроквалификационен турнир. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация