Вратарят Уваренко отказал на ЦСКА през лятото

22:44
Вратарят Уваренко отказал на ЦСКА през лятото
Максимс Уваренко, новият вратар на ЦСКА, отказал да подпише с „червените" през лятото, съобщава "Труд". Тогава стражът на „ Вентспилс" казал, че си е намерил клуб от Западна Европа.

След като трансферът му явно не се е осъществил, Уваренко сега склони да дойде в ЦСКА. Няколко пъти той е бил наблюдаван от Стоян Колев, който прекрати кариерата си и вече е само асистент на Стойчо Младенов. Най-силните качества на Уволенко са излизанията при високи топки и сигурността в играта с крака. През последните сезони във „Вентспилс" латвиецът е бил безспорен №1.

Якуб Дивиш все още е първи избор на вратата на ЦСКА. Чехът обаче е под наем при „червените" до края на сезона. След като собственикът му - „Млада Болеслав", пожела сериозна трансферна сума за откупуване, в щаба на „червените" гледаха двайсетина вратари. И се спряха на вече набелязания, който беше харесан още от Пауло Грило, бившия асистент на Младенов, присъединил се във „Филаделфия" заедно с Раис М'Боли.

Трансферът на Уваренко означава, че ЦСКА ще върне на „Верея" мароканеца Ясин ел Хабури. Младият вратар се представи добре на тренировките и ще бъде следен в първенството на „Б" група.

Черногорският нападател Стефан Николич също тренира с ЦСКА. Бившия му съотборник в „Стяуа" и настоящ при „червените" Валентин Илиев се изказа ласково за новото попълнение. За последно Николич игра в корейския „Инчеон".

С привличането на Уваренко и Николич зимната селекция на „червените" почти приключи. Все още се търси ляв бек, тъй като ситуацията около Тончи Кукоч остава неизвестна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари