Йоаким Льов взе приза за треньор на годината

20:38
Йоаким Льов взе приза за треньор на годината
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов бе обявен за треньор номер 1 на 2014 година на церемонията по връчването на Златната топка в Цюрих.

Льов, който поведе тима към 4-та световна титла през лятото, се пребори с конкуренцията на Карло Анчелоти и Диего Симеоне за ценния приз.

"За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е черешката на тортата в годината, в която станахме световни шампиони. Тези, които ме познават, знаят, че тази награда не е моя, а на всички, които създадоха условията и помогнаха да спечелим световната титла. Наградата е следствие от много работа и правилни решения", каза той, след като получи наградата.

"Посвещавам я на всички германски треньори, които работят толкова много с младите играчи. Без тях нямаше да има нищо, нямаше да има добре подготвени играчи. Благодаря ви за доверието, което имахте през всички тези години. Какво би бил един треньор, без фантастичен отбор, който постоянно се развива? Благодаря на всички играчи. За мен е подарък, че мога да работя с футболисти от такава класа. Моите най-дълбоки уважения към Карло Анчелоти и Диего Симеоне, които биха били напълно заслужени победители", допълни той.

За най-добър треньор в женския футбол бе обявен наставникът на Волфсбург Ралф Келерман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AC_Milan_92_45
13.01.2015 11:16

Точно Льов най-малко заслужава от тримата, ама както и да е. Ти с отбор без кой знае какви пари, да ги направиш шампиони на Испания и на 1 минута от спечелването на ШЛ, Супер купата на Испания хич не е малко. Анчелоти също заслужава повече, заради спечелването на ШЛ, Купата на Испания, Супер Купата и Клубното Световно.

RealMadrid_4ver
12.01.2015 23:28

Според мене Симеоне заслужаваше приза.Да направиш испански отбор шампион освен Реал и Барса не е за всеки.Анчелоти също имаше силна година и спечели неща не по-малко ценни от Льов.Льов за мене е като ДелБоске т.е. Германия=Байерн М. а Испания=Барселона.Тези треньори са изкопирали стиловете а не са създали нещо.

UrRolS
12.01.2015 22:18

Нормално е в годината на мондиала да я вземе треньора ,който го е спечелил. *smile*

KaPp1
12.01.2015 21:57

Ако ако ако... Ако Бензема беше вкарал 61 гола можеше той да вземе златната топка вместо Роналдо. Аз ти говоря с факти. Симеоне направи отбор борещ се за всяко първенство в което участва! Преди той да отиде там те бяха на 7-мо място!

sensea
12.01.2015 23:20

Симеони работи с момчетата цяла година......а..Льов ги вижда веднъж на 2-3 месеца....е ?!... тактиката е оръжието на треньора и той успя да им я втълпи за 20 дни.....спечели убедително... !!!!

Arsenal966
12.01.2015 22:13

Просто ти казвам,че сигурно в очите ти Германия са спечелили твърде лесно Световното,защото главните опоненти на немците (Испания и Бразилия) се представиха ужасно ! Не умаловажавай това,което направи Льов ! Срещу Холандия щеше да е уникален финал с поне 3 гола и съм сигурен,че класата на немците щеше да изгрее !

KaPp1
12.01.2015 21:15

Според мен Симеоне трябваше да я вземе наградата, той направи страхотни неща с Атлетико! Льов направи фурор на световното с вече усъвършенствани играчи от клубните отбори, ако беше спечелил световното с България щеше да е заслужено, но с Германия...

Arsenal966
12.01.2015 21:37

Испания се представиха адски зле,за Бразилия и това 7:1 да не говорим....ако не бяха станали тези неща и например имаше по-оживен финал ако Холандия бяха на финала с Германия...щеше друго да говориш *wink*