Вижте \"Кой е по-по-най\" за Бербатов и \"червените дяволи\"

17:07
Вижте \"Кой е по-по-най\" за Бербатов и \"червените дяволи\"
Иван Бербатов, Марко ван Бастен и Алън Шиърър са футболните идоли на Димитър Бербатов.

"Баща ми Иван ме научи на толкова много неща, за които съм му много благодарен. За останалите имена няма нужда да обяснявам защо са велики", каза нападателят пред "Сън".

Английският таблоид публикува материал, в който голяма част от звездите на Манчестър Юнайтед споделят кои са техните футболни кумири. Сред анкетираните е и мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън.

Ето и откровенията на голяма част от футболистите на английския шампиони:


Сър Алекс Фъргюсън – Денис Лоу

"Денис Лоу беше моят герой. Когато го срещнах за първи път, бях много развълнуван. Според мен той съчетава всички черти на един истински шотландец. Беше сърцат и смел, имаше високо мнение за себе си и стил".

Джонатан Евънс – Рой Кийн

"Предполагам, че 80% от младите играчи, които подкрепят Манчестър Юнайтед, ще ви кажат, че Рой Кийн е техният герой - просто заради характера му. Той беше страхотен играч и невероятен лидер".

Гари Невил – Брайън Робсън

"Винаги съм мислил, че Брайън Робсън има всичко, което трябва да притежава един играч на Манчестър Юнайтед. Дори сега, когато гледам кадри с негови отигравания, винаги си мисля, че дава всичко за каузата".

Бен Фостър – Петер Шмайхел

"Шмайхел промени лицето на вратаря във футбола. Все още се опитвам да моделирам играта си по подобие на неговата. Той имаше невероятни спасявания. Все още ги гледам в You Tube."

Андерсон – Ривалдо

"Пасът и агресивния стил на игра на Ривалдо беше страхотен. Определено съм голям почитател на техниката му".

Рио Фърдинанд, Райън Гигс, Уейн Рууни – Марадона

Фърдинад: "Моето вдъхновение във футбола е Диего Марадона. Той е първият ми спомен за някой, който прави нещо наистина страхотно. Все още имам всички видеозаписи с неговите изпълнения и продължавам да ги гледам".

Гигс: "Винаги съм харесвал футболистите със силен ляв крак, като Джон Барнс и Марадона. Помня Марадона от 1986 година. Беше страхотен. Голът, който отбеляза срещу Англия (не Божията ръка) беше невероятен".

Рууни: "Любимият ми играч е Марадона. В моите очи той е най-великият футболист за всички времена".

Димитър Бербатов: Иван Бербатов, Марко ван Бастен и Алън Шиърър

"Баща ми Иван ме научи на толкова много неща, за които съм му много благодарен. За останалите имена няма нужда да обяснявам защо са велики".

Майкъл Карик: Питър Биърдсли, Газа и Йън Райт

"Обожавах начина, по който играеше Биърдсли. Гаской беше гениален. Забавно беше да гледам как Райт се радваше на головете си".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AnTONYo
12.07.2009 13:22

Ако бях футболист на Ман.Юн. и ме бяха попитали същия въпрос,щях да кажа имената на Георги Аспарухов-Гунди и на Алесандро Дел Пиеро.
Това са примерите за по-младите,те притежават класа и финес,която малко футболисти имат.Истински лидери на техните отбори,и лоялни към тях.

Cris_7
12.07.2009 11:38

Според мен от тези изброени най-добри са Марадона и Ромарио ! Най-великите

Milan1989
12.07.2009 08:20

По отношение коментарите на nasran_chorbar - религията е хубаво нещо, но обърни внимание, че между възхищението и прекланянето има една линия на разграничаване на двете неща. Основната сентенция на Библията е да вярваш и да се стремиш към праведен живот- нещо, което в днешно време е толкова невъзможно и се замисли дали не си пожелавал ризата на ближния си - поне по веднъж на ден. ?-са е да знаеш какво можеш и да можеш да разчупиш вярата си в съвременните условия. Защото е важно да вярваш. А относно темата- аз обожавам Шевченко и Кака, може би защото съм пристрастен, но те са едни от малкото футболисти, които съм гледал с искрено удоволствие.

NAZARETH
12.07.2009 01:39

Предсезонна раздумка. От изброените отличавам Петър Шмайхел и Ривалдо - първият е олицетворение за стена, вторият за канго ядящо стени. Относно Марадона къде е неговият чрезвечаен съпост Пеле, смятам че искенно в сърцата на хората чичо Диего е по разпознат, Пеле е проявяван в публичността като стожер на битийната здравост в обор на разхайтеността на аржентинския си колега и тяхния съпост е не толкова футболнолегендарен колкото една нравственосоциална плоскост строяща платформата на идниците. Вижте Меси той е като войник.

nasran_chorbar
12.07.2009 00:45

2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

nasran_chorbar
12.07.2009 00:44

1. Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.

MeToDueB
11.07.2009 22:20

на мен Стоичков !!! Рамо до рамо с най-великите футболисти стои и нашия Ицо. Легенда

morcelano
11.07.2009 22:18

мен никои не ме е питал ама ште кажа 4е това е Зидан.

borrko___
11.07.2009 18:50

Tiger съгласен съм с теб Rivaldo ми беше първия любимец в футбола невероятен футболист бих казал гении които за съжаление по времето което игра в Барса трябваше да макне отбора сам на гарба си

TigerJK
11.07.2009 18:10

Ривалдо е невероятен, решавал е сам не малко мачове със страхотни пасове, преки свободни удари, далечни удари, финтове, задни ножици.. много се радвах един сезон как в последния кръг на барса им трябваше победа срещу Валенсия за да ги изместят от 4тото място, и тогава ривалдо направи хеттрик за 3-2, като последния гол беше задна ножица в последната минута *joking* само от този гол Барса спечелиха много милиони за участие в ШЛ следващия сезон

brickbat
11.07.2009 17:13

Не е хубаво да се правят идоли, защото когато си ги поставил на върха от тук на татък може да видиш само недостатъците им, все пак моя футболен "герой" си остава Зидан - той е играч който винаги е давал 100 % от себе си