България и Латвия завършиха наравно

17:48
България и Латвия завършиха наравно
Националният отбор на България по футбол за юноши, родени след 1 януари 1997 година, завърши наравно 1:1 с отбора на Латвия във втория си мач от втората фаза на Международния  турнир "В памет на Валентин Гранаткин", който се провежда в Санкт Петербург.

Срещата започна с ранен гол за България. В 15-та минута Георгиев и Гушлев комбинираха по десния флаг, като последният центрира в наказателното поле на близката греда, където Кирилов засече топката във вратата за 1:0. След този гол футболистите ни доминираха на терена, продължиха да атакуват и да търсят ново попадение, с което да решат изхода от срещата.

Един от най-активните играчи в състава ни – Рангел Игнатов пробва на три пъти да преодолее Кристапс Зомерс с удари извън наказателното поле, но стражът успя да ги спаси, а в третия случай топката мина на сантиметри от лявата греда.  От своя страна латвийците разчитаха на дълги подавания и на удари от далечно разстояние, но нито един от тях не попадна в очертанията на вратата, пазена от Господинов. През второто полувреме българите отново владееха топката през по-голямата част от времето и създадоха няколко много добри положения за гол.

За съжаление натрупаната умора, липсата на опит и прецизност в завършващата фаза им попречиха да решат двубоя. Аличков опита на два пъти да реализира с удари извън наказателното поле, но Зомерс спаси. В 64-та минута Кирилов събра четирима защитници и намери отдясно непокрития Минков, който стреля в аут. В рамките на 4 минути между 72-та и 76-та, България създаде двете си най-чисти голови положения. При първото Георгиев напредна отляво и намери в наказателното поле резервата Пенчев, който от 3 метра не успя да вкара топката във вратата. Малко по-късно самият Георгиев пропусна да реализира с глава от няколко метра, след центриране на Минков. За сметка на националите ни, латвийците показаха по-добра ефективност и от три удара в рамките на нашата врата, успяха да вкарат един гол. В 84-та минута Антонс Тумановс центрира от фаул отляво на наказателното поле, а Никита Юхневичс се измъкна от отбрана ни и с глава прати топката в мрежата за 1:1.

В добавеното 3-минутно продължение на двубоя, символичните гости имаха възможност и да спечелят трите точки, но единствено добрата намеса на Емил Господинов запази равенството в двубоя.

Ето и мнението на селекционера Александър Георгиев след края на срещата с Латвия:

"Изиграхме два мача за два дни и нямахме никакво време за възстановяване. В това отношение Латвия имаше предимство. Някои от нашите играчи бяха изтощени и не успяха да покажат пълните си възможности. Въпреки това, открихме резултата, а след това можехме да реализираме и още голове. Но, както се казва - Като не вкараш, ще ти вкарат, така е във футбола", заяви Георгиев.

След тази среща България събра актив от 4 точки и продължава да е лидер в група “I”. На 09.01.2015 г. от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс е последната среща между отборите на Латвия и Литва. След този мач ще стане ясно и крайното класиране.

Жълти картони: Рангел Игнатов (7 мин.), Мартин Кирилов (61 мин.)

Капитанът Александър Георгиев беше определен от треньора ни, като най-добре представил се футболист в българския отбор и получи медал от организаторите.

Съставът на България:

12. Емил Господинов
2. Георги Гушлев
3. Георги Купенов
5. Венцислав Керчев
6. Ангел Максимов
7. Николай Минков (79 мин. - Емил Илиев)
8. Александър Георгиев - капитан
10. Стефан Аличков
14. Стефан Иванов (79 мин. - Димитър Буров)
17. Рангел Игнатов (46 мин. – Томас Цвятков)
18. Мартин Кирилов (66 мин. – Виктор Пенчев)

Съдийска бригада: Денис Заботин, Павел Новиков, Дмитрий Ермаков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация