Изпълкомът прати Георгиев и Игнатов да свирят в \"Б\" група

17:48
Изпълкомът прати Георгиев и Игнатов да свирят в \"Б\" група
Днес на свое заседание в Сливен Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз взе решение реферите Цветан Георгиев и Георги Игнатов да свирят мачове до края на 2009 година в "Б" група.

Изпълкомът утвърди предложените от председателя на Съдийската комисия Димо Момиров ранглисти за ръководещи и асистент съдии в "А" и "Б" група. Заради слаби резултати през изминалия сезон Цветан Георгиев и Георги Игнатов ще ръководят до края на календарната 2009 г. мачове от "Б" група.

Списък на ръководещите арбитри в "А" група:

Антон Генов-София
Станислав Тодоров-Шумен
Христо Ристосков-Сандански
Николай Йорданов-София
Ангел Ангелов-София
Стефан Спасов-Перник
Александър Костадинов-София
Ахмед Ахмед-Бургас
Радослав Тодоров-Варна
Георги Йорданов-Габрово
Ивайло Стоянов-Петрич
Георги Николов-Пловдив
Радан Мирянов-Варна
Ивайло Бозев-Пловдив
Мартин Богдев-Бургас
Атанас Иванов-Сливен
Никола Антонов-Стара Загора
Севгин Адем-Търговище
Кольо Данев-Варна
Вихрен Веселинов-София
Георги Димитров-София
Димитър Андреев-Кърджали
Станислав Ставров-Велико Търново
Асен Йорданов-Пазарджик

За председател на Апелативната комисия бе утвърден Стефан Ботев, а като негов заместник - Михаил Статев. На следващото заседание на Изпълкома ще бъде утвърден и председател на Лицензионната комисия на мястото на напусналия Петко Николов.

Изпълнителният комитет отмени решението си от предходното си заседание, в което разрешаваше на трима футболисти, родени през 1992 г., да играят в новосформираната елитна юношеска група до 17 г.

Представители на Българския футболен съюз ще внесат в новия Министерски съвет на Република България предложение за заделяне на средства от държавния бюджет за подобрения на инфраструктурата и спортните бази на професионалните футболни клубове.

Запазва се досегашната схема за разпределение на финансовите постъпление за клубовете от телевизионни права, а именно: 40% от общата сума се дели поравно между клубовете, а останалото се разпределя в зависимост от крайното класиране, броя на спечелените точки, както и направените разходи за осветление на стадионите.

От есента на 2009 г. Националният отбор ще използва за подготовка по време на лагери стадиона на ОСК "Драгалевци". За целта Българският футболен съюз е предвидил необходимите разходи за основен ремонт на терена, поне докато бъде разрешен проблемът с изграждането на база за националните футболни гарнитури.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация