Сами Хупия: \"Анфийлд\" ще ми липсва

11:26
Сами Хупия: \"Анфийлд\" ще ми липсва
След 10 години във Висшата лига с Ливърпул, с който спечели Шампионската лига (2005), Купата на УЕФА (2001) и по два пъти Суперкупата на Европа (2001, 2005), Купата на Англия (2001, 2006) и Купата на лигата (2001, 2003), 35-годишният финландски ветеран Сами Хуюпия се премести в Бундеслигата и подписа за 2 сезона с Байер Леверкузен. Още преди първата си тренировка с "аспирините" защитникът събра погледите на всичките си нови колеги, след като пристигна със суперлуксозно "Ferrari 599 GBT Fiorano" на стойност 242 000 евро. Той даде интервю за "Билд", поместено в "7 дни спорт".

- Хер Хупия, с Ливърпул спечелихте много трофеи. Какво очаквате от престоя ви в Байер Леверкузен?

- В Бундеслигата Байерн Мюнхен винаги е фаворит. След това има много отбори на едно ниво. И за нас титлата е възможна цел, но ще ни бъде много трудно. Волфсбург вече показа през миналия сезон как може да бъде спечелено първото място.

- Какво знаете за Байер Левекузен?

- Преди години клубът имаше много успехи. Това, че през този сезон няма да играе в европейските турнири, е лошо. Искам да помогна да постигне нови успехи. С моя опит ще помогна на многото млади играчи в тима.

- Радвате ли се, че ще играете в Бундеслигата?


- Тръпна в очакване на старта на сезона. За мен ще бъде нов опит. Ще се сблъскам с нови съперници и ще играя на нови стадиони.

- Какво ще кажете за клубния стадион "Бай Арена"?

- На този стадион трябва да постигнем същата атмосфера, която се създава и на "Анфийлд". За това обаче ще ни е нужно добро начало.

- Ще ви липсва ли атмосферата на "Анфийлд"?

- Естествено. Но ако се върна към 2002 г., когато с Ливърпул гостувахме на "Бай Арена" в мач от Шампионската лига, ще трябва да призная: атмосферата тогава беше невероятна!

- Кога ще дебютирате за "аспирините"?

- Може би ще успея да се появя за малкосрещу Галатасарай. Ще трябва да го обсъдим с треньора Хайнкес, защото още ми е малко рано.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tamate_unufreev
10.07.2009 17:42

добре де ....не мога разбера ...това
събрал погледите с чисто новото ферари на стойност 240хл еуро ..
ми човека спестявал "цели 2 седмици" за това ферари бе ..кво се чудят не ги знам .... *joking*

sapeto
10.07.2009 12:24

сами хупия ще остане винаги в сърцата на милионите фенове на ливърпул.той направи една страхотна кариера. за мен най красивият му гол беше срещу арсенал в шампионската лига в четвърт финала сезон 2007-2008 *wink* *stop*