Лудогорец привлича ветеран от Стяуа

11:38
Лудогорец привлича ветеран от Стяуа
" Лудогорец" следи един от най-добрите румънски футболисти като част от своята зимна селекция. Става въпрос за халфа на "Стяуа" и националния отбор Лукиан Сънмартян, който е считан за № 1 в цялата румънска лига в момента. След като "7 дни спорт" разкри, че в списъка на разградчани е и звездата на другия гранд от Букурещ "Динамо" Козмин Матей, то и Сънмартян е гледан под лупа. 34-годишният плеймейкър на "Стяуа" се представи страхотно срещу "Лудогорец" в плейофите на Шампионската лига и още тогава грабна окото на собственика на зелените Кирил Домусчиев.

От началото на сезона Сънмартян има 27 мача и 4 гола във всички турнири. Именно той беше играчът, който спечели дузпа срещу разградчани в Букурещ, но Владо Стоянов хвана удара от бялата точка на Клаудиу Кешеру.

Халфът на "Стяуа" има договор с отбора до края на следващия сезон, но откупната му цена не е много висока. По информация на "7 дни спорт" разградчани могат да го вземат, ако имат такава възможност, въпреки напредналата му възраст. В момента Сънмартян не взима толкова висока заплата в Букурещ, като може да бъде изкушен от разградчани.

Както е известно, "Лудогорец" се нуждае от подсилване именно в средата на терена. Ветеранът играе еднакво успешно както като външен полузащитник, така и зад нападателя, което е коронната му позиция.

Все пак последна дума за това ще има, когато има и яснота около бъдещето на звездата на "Лудогорец" Марселиньо. Бразилецът е следен от няколко отбора от чужбина и при добра оферта може да бъде продаден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
23.12.2014 18:37

Санмартеан просто се изгаври и двата мача с цялата защита на Лудогорец и изглеждаше като на 26-27 все едно е във футболната си сила , ако може да изкара още поне 2 сезона така , привличането му дори срещу трансферна сума е изключителен ход

Anatoli93
23.12.2014 18:35

Много ми е интересно защо клуб с финансовата възможност на Лудогорец не вземат някое младо момче от академията на някой от грандовете в Европа. Да направят примерно някаква договорка с някое младо момче от школата на Аякс(не че са гранд, но имат една от най-добрите школи в Европа) с някое обещание да играе примерно 50% от мачовете и заплатата му да бъде 50/50 от двата клуба. Така печелят и едните и другите.. лично мнение!

Anatoli93
24.12.2014 15:58

Аякс гранд във Европа? По-скоро не *smile*

night_wolf1984
24.12.2014 00:28

Сега не,но през 90-те бяха големи фурий...заедно с Милан*smile*

white23
23.12.2014 22:46

Аякс не са гранд?

The_Magic_10
23.12.2014 15:21

Смятам това за пълна грешка мое мнение и не карам никой да го подкрепя!
НОООООООО при положение,че Марселиньо е на 30+ и е несменяем титуляр ,защо им е още един играч на този пост?
На халфа имат Дяков,златински,Ешпиньо и Анисе да кажем ,че Златински се махне ,защо не вземат някое младо момче било то БЪЛГАРИН,холандец,румънец или ганаец,но нещо от сорта на 18-23 и да го развиват ,а взимат 34 годишен бастун с най-много един силен полу-сезон айде цял сезон!*wink*
Гълабинов става ,защото те нямат такъв стойностен и класен нападател.
Безяк е ужасен,а Хамза нищо общо с предните си представяния.

rostislav.kovachev
23.12.2014 13:57

Ехеее, Гълъбинов и Санмартен, ние няма да излезем от противниковата половина.