Видях един ЦСКА, който има бъдеще

17:06
Видях един ЦСКА, който има бъдеще
Изпълнителният директор на ЦСКА Пенко Пенков даде кратко интервю ден пред края на подготвителния лагер на отбора в Австрия. Той изложи своите виждания за бъдещето на "армейците" пред официалната интернет страница на клуба.

- Г-н Пенков какво видяхте в мача срещу Стяуа?

- На мен лично този мач ми хареса. Видях един ЦСКА, който може да побеждава в българското първенство и има бъдеще.

- Докато бяхте в България притесняваха ли ви загубите, които ЦСКА записа?

- След тежките тренировки не съм очаквал нещата да се развият по различен начин. Това са учебни игри и не най-важното е резултатът. Трябва да побеждаваме задължително във важните мачове, а в учебните проверки не е задължително.

- Не е ли прекалено голяма селекцията и ще стигне ли времето за сработване?

- Селекцията или е голяма или е малка. Като цяло доволни рядко има. Положително нещо в селекцията е, че засега са привлечени само български състезатели. Те, за сметка на това, по-лесно биха се сработили, тъй като се и познават.

- Как видяхте новите играчи?

- Харесаха ми всички играчи, които играха. Смятам, че ще успеят да играят добре.

- Ще успее ли ЦСКА да издържи с българската селекция до края на трансферния прозорец, тъй като идват чужденци на проби?

- Лично аз не съм крил, че имам желание да играят повече български футболисти. Естествено всички ние съзнаваме, че във всеки един отбор по света има и чужденци. Така че то не е въпрос дали ще устоим, а дали ще имаме достатъчно качествен чужденец, когото да привлечем и той да играе добре.

- Нямате ли притеснение, че тези играчи никога не са играли в европейските клубни турнири?


- Със сигурност това би било оправдание, ако отпаднем от турнирите, но на този етап не виждам защо трябва да се притесняваме. Естествено, че турнирният опит е важен, но ние взехме и такъв играч в лицето на Светослав Петров. Някои други наши футболисти също имат опит. Най-важното е момчета да играят добре и да са сработени.

- Приключи ли селекцията на ЦСКА?

- Докато не се затвори трансферният прозорец, селекцията остава отворена. Тук вече и думата на Любо Пенев е важна. Той в контролните мачове вижда на кои постове му трябват играчи и само той може да каже дали ни трябват още състезатели или не. Желанието на ръководството е не на всяка цена и при всички положения да привличаме куп нови играчи.

- Може ли да направите трансферен удар в двете посоки?

- Надявам се в посока реализация на някои футболист на ЦСКА в чужбина да направим някой удар. Това звучи гръмко на този етап и при това състояние на пазара. Вече от толкова време се говори за трансфери на играчи от родното първенство зад граница, но все още няма осъществен трансфер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
09.07.2009 17:08

да не би да си го видял на касета която си взел от щанда за научна фантастика *party*