Играч на Юнайтед обвинен за уреждане на мачове

20:01
Играч на Юнайтед обвинен за уреждане на мачове
Испанската прокуратура е повдигнала обвинения за уреждане на мачове срещу селекционера на Япония Хавиер Агире и полузащитника на Манчестър Юнайтед Андер Ерера, както и срещу още 39 души за уреждане на решаващ мач от испанското първенство през 2011 година.

Прокурорите обвиняват играчи и персонал на Реал Сарагоса, че са дали стотици хиляди евро на играчите на Леванте, за да победят в последния мач от сезона през онази година и да избегнат отпадане в долната дивизия. Прокурорите твърдят, че Сарагоса са превели общо 965,000 евро по банковите сметки на треньори, персонал и играчи. Сарагоса спечели мача с 2:1 срещу Леванте, които се бяха отървали от изпадане, като головете отбеляза капитанът на Сарагоса Габи Фернандес.

Според испанския вестник "Marca", ако се стигне до дело и обвинените бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди до 4 години затвор. Сред обвинените са петима души от персонала, 18 играчи на Леванте и 18 играчи на Сарагоса. По това време Агире е треньор на Сарагоса, но няколко месеца по-късно е уволнен и отива в Еспаньол. 25-годишният Ерера по това време е играч на Сарагоса и е играл във въпросния мач.

Обвиненията са внесени в съда във Валенсия и се очаква съдията да реши кога ще започне делото. Получателите на сумите са изтеглили едни и същи суми и са ги разделили между играчите на Леванте като подкуп, за да загубят мача, твърдят прокурорите.

Тези действия са спортна измама, е описано още от обвинителите. Сред обвинените е и капитанът на шампионите Атлетико Мадрид Фернандес, който на разпитите отрече мачът да е уреден. Той твърди, че получените пари са били бонус и, че е върнал парите, след като няколко дни по-късно клубът си ги е поискал обратно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
18.12.2014 02:31

Въртят с е едни пари.....защо да не гребнем от тях ......

Amateur2014
16.12.2014 10:54

Доста тенденциозно заглавие. Ако човек прочете само него ще остане с убеждението, че е уреждал мачове в Англия *smile* Иначе да - ако е било колективно решението надали е можел да откаже. Малко на принципа "Не се цепи от колектива понеже колектива ще ти го нацепи".

kapitana123
16.12.2014 01:55

Клубът раздал бонуси и... си ги поискал обратно - нещо съвсем замириса тая история. Отделно, че когато играч знае че отборът му ще падне се почват разни едри залози ала-бала. Трудно обаче се намират доказателства дори за мачове, които очеизбождащо се манипулирани (особено когато ги търсят корумпирани типове, за да ги представят в корумпиран съд). Да си припомним как наскоро Локо СФ остана в А група *wink*

billy_944
15.12.2014 20:57

Яце много хора са в купена *lol*..Надявам се Ерера да не е в купена играч от неговата класа не му трябва да се замесва в черно тото..

Captain_Vidic
15.12.2014 21:32

Ако всичко е платено и уговорено от целия клуб, предполагам,че не е имал голям избор дали иска да се замесва или не