Юруков: Черно море върви към златните медали

10:25
Юруков: Черно море върви към златните медали
Йордан Юруков започва новия сезон с гол за 1:1 в контролата с Левски. Данчо, който беше голмайстор на моряците в "А" група в най-успешното им първенство - 2008/2009, е един от тези, на които феновете възлагат надежди да донесат и титлата на "Тича".

- Данчо, коментарът ви за спаринга с Левски?

- Добър и полезен мач за нас. Играхме правилно, записахме и добър резултат.
Като старт не е зле. Времето ще работи за нас

- При гола, който вкарахте, бяхте като хищник, дебнещ жертва.

- По-голямата работа свърши Даниел Димов, който надскочи вратаря и отклони топката с глава. Аз имах късмет, че бях добре пласиран, връхлетях върху кълбото и нямаше как да сбъркам.

- Малко по-рано също можехте да вкарате?

- Миро ми подаде, но топката бе хлъзгава и дойде дълга. Аз пък и за момент се спрях, защото помислих, че съм в засада.

- Със Здравко Лазаров сте на един и същи пост. Как ще се разбирате?

- Видяхте, че срещу Левски си сменяхме местата в атака. Не е проблем да го правим и в официалните мачове. С футболисти като Здравко всичко става по-лесно на терена.

- Кой от двамата ще бие фауловете?

- Ще се разберем. Дай Боже да ни свирят повече такива около пеналта. Другото зависи от нас.

- Ще биете ли дузпи, или това ще продължи да прави Кривия?

- За мен няма проблем да бия дузпи ако ми гласуват доверие. Правил съм го в предишните си отбори. Вярно е, че съм изпускал, но няма такъв, който да е бил дузпа и да не е бъркал.

- Предстои ви старт в Лига Европа. Какви са очакванията ви?

- Целта ни е да влезем в групите и ще направим всичко възможно това да стане. Видяхте, че миналото лято никой не ни слагаше в сметките, но останахме на 3 минути от групите. Дано сега влезем в тях с 6 добри мача.

- Какво мислите за първия ви съперник Искра Стал?

- Щом са стигнали дотук, значи имат достойнства. Нямаме право да ги подценяваме. Все пак не сме Барселона или извънземни.

- Възможно ли е изкуственият терен в Бургас да ви затрудни за повече голове?

- По-добре щеше да е, ако играем на естествена трева, но нищо не можем да променим. Все пак теренът, какъвто е за тях, такъв е и за нас.

- Какъв резултат ви устройва?

- Всеки, който ще ни осигури комфорт за реванша в Молдова.

- Да се върнем към "А" група. Има ли Черно море отбор за титлата?

- Да. Стъпка по стъпка ще вървим напред и дано един ден ликуваме със златото, което ще ни приляга. Знаем, че става по-трудно в "А" група, защото всеки ще се съобразява с нас, а и освен Левски, ЦСКА, Литекс и Локо Сф, Славия и Черноморец също надигат глава.

- Как ще им противодействате?

- С изградения стил на игра, добрия отбор, изпълнители и колектив. Искаме, когато бием силните, да се приема като нещо нормално, а не като сензация.
Сензация ще е, ако загубим от Своге.

- Ще станете ли пак голмайстор на тима?


- Пред мен не стои подобна цел. Важно е отборът да завърши по-напред от трето място, а кой ще вкарва, няма значение. Може и Илко Пиргов да бележи.

- Обиден ли сте на Стойчо Младенов, че преди година не ви задържа в ЦСКА?


- Не виждам за какво. Аз от него съм видял само добро. Той нямаше как да ме задържи, защото дойде добра оферта от Черно море, която клубът и аз приехме. Радвам се, че направих верен избор и сега съм щастлив на "Тича".

- Какво мислите за Пламен Марков?

- Беше ми една година треньор в ЦСКА и както от всички мои треньори, съм взел и нещо от него. Вижте, от мен няма да чуете лоша дума за никой мой треньор.

- Дойде ли време да дебютирате в националния?

- Не искам да говоря на тази тема. Трябва много хляб още да изям, докато стигна в държавния тим. Сега на дневен ред е Лига Европа.

- На 25 години сте. Мислите ли за трансфер в чужбина?

- На този етап - не. Всичко, което искам във футбола, го получавам в Черно море. Имам прекрасни съотборници и играем футбол, който ни доставя удоволствие. Разполагаме с добър отбор, който преследва все по-сериозни цели. Феновете ни пък са фантастични.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари