Тони Велков защити Вуцов: Ще е жалко, ако го сменя

15:41
Тони Велков защити Вуцов: Ще е жалко, ако го сменя
Помощник треньорът на Ботев Пловдив Антон Велков заяви след отпадането от Локомотив Пловдив за Купата на България, че няма да поеме отбора, ако Велислав Вуцов бъде уволнен. Бившият наставник на Левски получи последен шанс преди елиминирането от градския съперник и се очаква в най-скоро време да бъде освободен. Велков, който е спряган за негов заместник, обаче го подкрепи и каза, че няма да заеме позицията на Вуцов.

"Когато се говори за треньорска смяна, трябва да се оцени глобално всичко – какво стана през лятото, как беше сглобен отборът. Аз тогава бях извън него, бях противник, но до момента хич не е направено малко. Нормално е обаче това да се отразява. Но в Ботев има потенциал и трябва да бъде развит от човека, който е създал този млад и перспективен отбор. Ще бъде много жалко от моя страна, ако сменя Вили Вуцов. Не съм свикнал да се появявам през задния вход. Ако всички успеем да устоим на моментните резултати, този тим ще покаже лицето си. Нито е лоялно, нито правилно да говоря, че ще сменям Вили Вуцов", каза Велков, цитиран от "ТВ7'.

Той коментира и загубата от Локомотив, която дойде с гол в 90-ата минута. "Няма какво да крием, имаше напрежение. До головете играхме както трябва – турнирно. Голямата грешка е напрежението, заради което изпуснахме доста чисти ситуации. През по-голямата част от мача Ботев заслужаваше да спечели, дори с резултат, който да ни прати напред. Рухнахме психически при изравнителния гол, който дойде прекалено бързо. В днешния мач Момчил Цветанов трябваше да помага на Иван Цветков напред. В последния момент Милен Гамаков отпадна от състава и търсихме кой да помогне от скамейката. Бяхме ограничени в това отношение Тони Велков защити Вуцов: Ще е жалко, ако го сменя", добави Велков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация