Ходжсън: Англия трябва да следва немския модел

11:52
Ходжсън: Англия трябва да следва немския модел
Англия трябва да последва модела на Германия и да гледа в дългосрочна перспектива, заяви селекционерът на Трите лъва Рой Хиджсън.

През 2000 година германците завършиха на последно място в групата си на Европейското и това накара местната федерация да преосмисли и тотално да промени политиката си. Това доведе до серия от силни представяния на големи форуми, а през това лято Германия успя и да триумфира на Световното, побеждавайки на финала Аржентина с 1:0.

"Първото нещо, което трябва да направим, е да възприемем техните темпо, подвижност и атлетизъм, понеже това е посоката, в която се развива модерната игра. Това е нещо, от което можем да се учим както ние, така и другите отбори от Западна Европа", каза Ходжсън.

"За съжаление в момента не мога да избирам играчи, които са твърди титуляри в съставите си. Напрежението във Висшата лига е прекалено голямо и мениджърите предпочитат да залагат на опитни играчи, вместо да развиват млади. Това рефлектира върху представянето на националния отбор", изказа притеснението си 67-годишният специалист.

Въпреки това от началото на настоящата квалификационна кампания Англия изглежда видимо по-добре спрямо разочароващото представяне на Мондиала през юни. В момента англичаните са начело в групата си с пълен актив от точки, а отборът е значително подмладен спрямо този, който игра в Бразилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
02.12.2014 17:35

Прав е за немския модел ....Колко германци ритат в Испания ,Англия и Италия ....и колко англичани....Когато Англия започне да изнася футболисти в европейски топ отбори - тогава ще има и силен национален отбор

dzhalev_71
02.12.2014 14:48

Не знам какво трябва да следва Англия, но ти определено трябва да спреш да пускаш повиквателни на играчи, които до скоро са били контузени. За какъв чеп взе Уолкът в отбора, след като беше резерва и двата мача, а отгоре на всичко ни го върна и контузен?

sa6etoo
02.12.2014 11:57

Няма нужните играчи Англия.. По времето на Бекъм нищо не направиха пък сега ли с тия манекенчета..