Български съдии свирят финалите на Евро 2014

12:52
Български съдии свирят финалите на Евро 2014
Български съдии ръководиха и двата финала на европейското първенство по футзал за глухи, което се проведе в столичната зала "Арена Армеец". Борислав Колев и Калин Кинов, които са рефери на ФИФА по футзал, свириха мача за титлата при мъжете.

Шампион стана отборът на Украйна след победа над Русия със 7:5.

"За първи път реферирам срещи от първенство за глухи. Няма голяма разлика, може би единственото неудобство е, че за съдиите е трудно да правят превенция на играчите", сподели за bgreferee.org Колев, който в последните години неизменно е избиран за съдия №1 по футзал у нас.

България завърши на 10-о място в крайното класиране. Женският финал бе поверен на Димитрина Милкова и Християна Гутева. Русия спечели първото място след успех над Германия с 3:1.

Още 7 наши арбитри бяха част от съдийския състав на Евро 2014 - Траян Енчев, Калоян Кирилов, Иво Ценов, Ивайло Ненков, Светлин Симеонов, Стефан Димитров, Ангел Шамбулов. Срещите в София бяха ръководени и от 12 рефери от чужбина - Англия, Швейцария и Ирландия имаха по трима представители, а Румъния, Норвегия и Португалия – по един.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация