МФК Варна с амбиции да преодолее и основния кръг за Купата на УЕФА

12:54
МФК Варна с амбиции да преодолее и основния кръг за Купата на УЕФА
"Имаме цел да преодолеем предварителната и основната група в турнира, което не е нещо непостижимо", коментира жребият за Купата на УЕФА по футзал президентът на МФК Варна – Александър Неделчев.

Според него всичко зависи от подхода, мотивацията и концентрацията на играчите. В предварителния кръг родният ни шампион по футзал попадна в група с клубове от Молдова, Турция и Ирландия.

"Корк Сити е отбор, съставен главно от играчи под 21 години, каквото е и първенството на Ирландия. То е експериментално. Гази Университечи от Анкара е първият турски отбор, който участва в Шампионска лига. Торнадо Кишинев е създаден през 2004 г. и не е нов във футзала", направи бърз разбор на съперниците Неделчев. За момента варненци разполагат с информация за представянето на трите клуба в първенствата им през отминалия сезон.

"С националния отбор на Молдова сме играли срещи тук, във Варна, през зимата. За Ирландия и Турция ще се опитаме да намерим мачове", добави още президентът на МФК Варна.

Ако преминем предварителния кръг, в основния етап ни очакват Лупарензе (Италия), Тайм Лвов (Украйна) и МВФК Беретюфалу (Унгария).

"Групата е тежка, но като последен отбор има голяма вероятност да ни подценят. Това може да се използва на наша страна. Радвам се, че ще играем със силни отбори. До сега с представители на Италия и Унгария не сме играли", обясни Александър Неделчев.

И добави, че шампионът разполага с футболисти, които се подготвят професионално, и на тях ще се разчита в тежките мачове от група 1 на основния кръг, ако се стигне до там.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация