Балъков налага германска дисциплина в Черноморец

10:21
Балъков налага германска дисциплина в Черноморец
Изтощителни двуразови тренировки водят от началото на подготовката си футболистите на Черноморец Бургас. Мениджърът на тима Красимир Балъков работи по програма, която включва най-съвременните методи за подготовка на състезателите.

В това отношение неоценима помощ оказват и неговите асистенти. Трендафил Терзийски, който е работил с треньори като Боби Робсън и Жозе Моуриньо, е подготвил специални комплекси, които съчетават в себе си както физическа, така и кондиционна подготовка. Работи се изключително много и за координация и концентрация. Играчите разбират големите очаквания и високите цели, които отборът трябва да преследва в първенството и се готвят изключително сериозно и отговорно.

Илия Груев и Йончо Арсов, също дават своя принос в тренировките. Двамата са прекарали дълги години в Германия и са попили много от нещата характерни за немската дисциплина и старание, което се влага в тренировките.

Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов, който от дълги години е и наставник в националния тим, успешно прилага най-новата методика за обучение на футболистите в рамката на вратата. Съвсем наскоро той се завърна от годишния конгрес в Мюнхен, където си дадоха среща едни от най-изявените имена на този пост. Сред легендите взели участие в конгреса са били Кьопке, Лейтън, Леман, Пфаф и много други. Те са изнесли редица интересни факти, които доказват бързото развитие на тази позиция в съвременния футбол и все по-голямата отговорност на играчите в рамката на вратата. Именно тези нововъведения, както и богатия си опит предава Шейтанов на Паскал Борел, Владо Стоянов и Пламен Колев.

Въпреки сериозните натоварвания в отбора няма контузени футболисти. Всички се чувстват добре, въпреки умората, която е нещо нормално във встъпителните тренировки. Първата официална контрола на играчите на Красимир Балъков ще се състои на 9 юли, четвъртък от 18 часа на стадион Черноморец. Съперник в нея ще бъде родния тим на магическия халф и бивш шампион на страната Етър Велико Търново.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация