САЩ или Англия изместват ЮАР за Мондиал 2010?

14:05
САЩ или Англия изместват ЮАР за Мондиал 2010?
Президентът на ФИФА Сеп Блатер сподели, че има изготвен план "Б" за организиране на световното първенство в друга държава, в случай, че организацията по провеждането му в ЮАР не бъде на нужното ниво.

Още в началото на май Блатер подхвърли, че държави като Япония, САЩ, Англия, Мексико и Испания биха могли да приемат домакинството на Световната Купа вместо Южна Африка, но до този ход би се стигнало единствено в случай на "природно бедствие" в африканската държава.

Пред световната преса човекът №1 в Световния футбол каза: "Бих бил много неотговорен президент, ако нямам изготвен резервен план за провеждане на първенството в друга държава."

"Единствено природна катастрофа би променила нещата. Ако трябва да задействаме план "Б", то ние ще вземем решение непосредствено след Купата на Конфедерациите."

Тази година Купата на Конфедерациите ще се проведе в Южна Африка и това е отличен повод да бъдат изпробвани някои стадиони, транспорта, хотелското обслужване и организацията като цяло.

През вчерашния ден броят на страните, които евентуално ще приемат Мондиал 2010 бе редуциран до 3, като две от тях са САЩ и Англия. Досега и двете държави са печелели по веднъж правото на домакинство, като англичаните го направиха през далечната 1966, когато стават и световен шампион след победа на финала над ФРГ, а САЩ бе домакин през 1994 г., която остана паметна за всички нас със спечеленото 4-то място от националния ни отбор под ръководството на Димитър Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dobreva
12.07.2008 10:41

ЮАР ще се справят с организацията на световното те са на светлинни години пред нас

svetla_vn
11.07.2008 23:03

Африканците няма да се справят с организацията , но това едва ли учудва някого . Аз викам да го дадат на САЩ и да повторим Американското лято (Поне мечтите са безплатни)