Днес БФС решава съдбата на Любо Пенев

10:35
Днес БФС решава съдбата на Любо Пенев
Изпълнителният комитет на БФС днес на свое заседание ще обсъди съдбата на селекционера на България Любослав Пенев.

Очаква се Изпълкомът да отстрани от поста треньора, след като България почти загуби шансове за класиране на Евро 2016.

През уикенда националите направиха пореден гаф, като не успяха да победят непретенциозния тим на Малта (1:1).

Минути след мача президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза, че на предното заседание на комитета е гласувал "за" отстраняването на Пенев, тъй като е видно и за непрофесионалистите, че отборът ни няма свой лик и играе бездушно. Голяма част от играчите застават зад наставника и го подкрепят безрезервно, но тяхното мнение в случая няма да бъде взето предвид, особено след играта им срещу Малта.

Въпреки че в медийното пространство се носят множество спекулации относно името на новия селекционер, той вероятно ще бъде избран на по-късен етап. На предното си заседание Изпълнителният комитет подкрепи Пенев, но му постави задача България да завърши минимум на трета позиция в квалификациите за Евро 2016, която изглежда химера след равенството с малтийците.

Българският национален отбор стартира с победа срещу Азербайджан в Баку участието си в европейските квалификации, но после претърпя домакинско поражение от Хърватия с 0:1 и загуба от Норвегия с 2:1 в Осло, преди да стане за резил с домакинското равенство 1:1 с Малта. 48-годишният Пенев застана на кормилото на България на 23 октомври 2011 г., след като напусна Литекс. Общо под негово ръководство тимът ни записа 9 победи, 7 равенства и 8 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Drakoveca
20.11.2014 17:00

Мислех да напиша критиките ми към националния отбор и БФС, но и да го направя няма да бъде прочетено от никой от власт имащите, а ние тук пишещите във форума си знаем положението и би било банално и аз да повторя очевадни неща.

stimulant
20.11.2014 13:16

днес бфс решава не съдбата на Любо , а това дали им се плаща неустойката. ако са толкова мишоци и скръндзи очаквам да го оставят, и след това да излезнат с изявление ''ето ние му даваме шанс нека си завърши квалификациите, даваме му условия и т.н. и т.н.'' разбира се защо да ги дават тия пари на него като могат да си ги поделят по между си с някоя друга схемичка. а и не виждам смисъл да го махат сега. който и да дойде нищо няма да направи на тия квалификации, и без друго вече сме аут за европейско. нека Любо си ги завърши, пък накрая ако не сме в топ 3 (в което едва ли има съмнение) довиждане и да заповяда следващия мераклия.

angel.bonev.908
20.11.2014 12:54

Е ще го махнат, много ясно. Всичките са виновни, и той е виновен. Много е лесно да прибираме по 50 бона на месец нали и да не вършим никаква работа. Като е толкова голям мъж, що не излезе да каже, кой и как му казва кои играчи да пуска и кои не. И той е в кюпа, всичките са навързани като свински черва. Гладни за пари, не се наядоха, да е*а цървулите му. Гадна напаст, затова няма да имаме спорт в България.

pompeto
20.11.2014 17:01

Съгласен съм с теб , но следващия който ще бъде треньор също ще иска да се налапа с кинти , долари , марки и чирпански левове :@ всички са един дол дренки мамицата му тези кинти обладават всеки няма назад

Tauros
20.11.2014 11:40

20 години се сменят треньорите в България и промяна няма,дори затъваме все повече.Значи проблема е другаде,защо пък перуката да не се махне !!