Юношите на България претърпяха нова тежка загуба

09:05
Юношите на България претърпяха нова тежка загуба
Юношеският национален отбор на България до 19 г. загуби и последната си европейска квалификация в Израел. Този път възпитаниците на Методи Деянов отстъпиха на Швеция с 1:5.
 
Шведите започнаха по-силно двубоя на комплекс „Шефаим“ и на два пъти бяха близо до откриване на резултата. Първо в 7-та минута Карлос Страндберг удари греда, а в 16-та  минута Ердал Ракип стреля опасно, но Ивайло Сайков отрази неговия удар. Две минути по-късно България получи правото да изпълни пряк свободен удар вляво от наказателното поле за нарушение срещу Илия Димитров. Нападателят на Левски Божидар Краев стреля силно, но топката срещна горната греда на шведите. В 26-та минута Швеция поведе. Йоел Андерсон се разписа след подаване на Карлос Страндберг. До края на полувремето възпитаниците на Клаес Ериксон контролираха играта и се оттеглиха на почивката с гол аванс. 
 
В началото на втората част старши-треньорът Методи Деянов пусна в игра Кирил Десподов на мястото на Наско Милев. Швеция продължи да търси второ попадение, като Андерсон, Ракип и Енгвал последователно пробваха да реализират, но без успех. Все пак, в 61-та минута Стандберг удвои преднината на символичните гости след подаване на капитана Йонсон Салетрос. Резервата Десподов върна едно попадение за България в 67-та минута. Нападателят на Литекс прати топката във вратата от пряк свободен удар. Само седем минути по-късно, отново той изпълни добре фаул от около 20 метра, но топката рикошира в напречната греда. В 76-та минута Али Сулич се възползва от подаване на Салетрос и вкара за 3:1, а 79-та Стандберг покачи на 4:1. В 85-та минута Илия Димитров пробва да реализира с глава от непосредствена близост, но отново топката се отби в гредата. В добавеното време Ракип оформи крайното 5:1.
 
В другия мач от нашата група, игран на стадион „Нетаня“, Украйна разгроми Израел с 5:0.
 
Така след изиграването на всички срещи от квалификациите в група 8, Украйна и Швеция събраха актив от по 7 точки и убедително продължават напред в Елитния кръг. Домакините от Израел приключват на трето място с 3 точки, а  България остава на последната позиция с три загуби и без спечелена точка.
 
Съставът на България:
 
1. Ивайло Сайков
 
2. Марио Петков (84мин. - Иво Шамов)
 
3. Юлиян Чапаев
 
4. Мики Орачев
 
5. Мирослав Иванов - капитан
 
7. Веселин Любомиров
 
8. Емил Стоев
 
15. Валентин Томов (84 мин. - Мартин Костадинов)
 
16. Божидар Краев
 
17. Илия Димитров
 
18. Наско Милев (46 мин. - Кирил Десподов)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация